Lightroom Classic CC opdatering
© Digital FOTO

Lightroom-opdatering med stærk nyhed

Med en ny opdatering til Lightroom Classic CC kan du gøre din arbejdsgang endnu mere effektiv. Se, hvorfor vi allerede har opdateret.

14. december 2018 af Kristoffer Engbo

Med den såkaldte December 2018-opdatering til Lightroom Classic CC er der en række forbedringer. Og specielt én af dem har vi ønsket os længe.

Nu kan du nemlig bytte rundt på rækkefølgen af panelerne i modulet Develop, så dem, du bruger mest, ligger øverst. 

Det er en stor fordel, der gør det endnu mere effektivt at arbejde i Lightroom.

Justerer du fx ofte skarphed og støj, kan du flytte panelet Detail højere op, så det ligger lige under panelet Basic. Det er en funktion, vi har ventet på.

Vi har lavet en video i Fordelszonen, hvor du kan se, hvordan du bruger funktionen. (kun for abonnenter)

> Få adgang til Fordelszonen med det samme, to magasiner og en særlig gave fra kun 49 kroner. Se de gode tilbud her. 

Lightroom understøtter de nyeste kameraer

Derudover kan Lightroom nu automatisk importere billeder til en Collection, og laver du bøger i Lightroom, er det blevet nemmere at få billederne til at flugte med hinanden. 

Har du en 4K- eller 5K-skærm er der også lidt hastighedsforbedringer med den nye opdatering.

Opdateringen betyder også, at Lightroom kan arbejde med raw-filer og rette objektivfejl på en række nye kameraer og smartphones. 

Det gælder blandt andet Nikon Z 6 og Nikon D3500, GoPro HERO7 Black og Apple nye iPhones. Du kan se en komplet liste her.

Læs meget mere om Lightroom her - eller gå på jagt i videoserien Lightroom-skolen i Fordelszonen. Her lærer du alt, hvad du har brug for at kunne i programmet. 

Redaktionen anbefaler: 100 tips og kurser til billedbehandling

Har du helt styr på, hvordan du gør farverne flottere og detaljerne skarpere, når du redigerer dine billeder? Ellers er det måske nu, du skal lære det. 

Digital FOTO har netop udgivet en ny bog med 100 tips og kurser til Photoshop, Lightroom og Elements.

Bogen er skrevet, så der er noget til alle niveauer. Altså får du glæde af den, uanset om du er nybegynder eller allerede fotograferer i raw og redigerer alle dine billeder.

Med bogen i hånden kan du nemt bringe dine billeder til helt nye højder takket være de udførlige trin for trin-vejledninger, hvor vi guider dig gennem de forskellige funktioner, justeringsmuligheder og effekter.

> Lige nu kan du få bogen 100 Tips og kurser med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. I alt 98 kroner. Læs mere om bogen her.

> Lige nu kan du få bogen 100 Tips og kurser med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. I alt 98 kroner. Læs mere om bogen her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...