Prøv Lightroom 5 i dag

Adobe har frigivet en beta-version af den næste udgave af Lightroom, som du selv kan teste. Blandt nyhederne er avanceret kloning og ovale justeringer.

22. april 2013

Du kan allerede nu tjekke nogle af de spændende funktioner, der kommer i Lightroom 5. Adobe er klar med en såkaldt beta-version, der er en foreløbig udgave, som bruges til få gennemtestet nyhederne, inden den færdige version 5 sendes på gaden.

Blandt de mest spændende funktioner er muligheden for at klone udvalgte områder. I Lightroom 4 kan man i dag kun fjerne cirkelformede områder, hvilket begrænser effekten til hovedsageligt at slippe af med støvpletter, men i næste version kan man med nyheden Advanced Healing Brush male frit hen over de uønskede områder og fjerne dem ved at bestemme, hvor detaljerne skal hentes fra.

Med Radial Gradient kan man lave ovale justeringer på billederne. I modsætning til det nuværende værktøj Adjustment Brush kan man vende effekten til resten af billedet, så det fx er let at sætte fokus på et bestemt område ved at lade resten mørkere. Det er også muligt at justere formen på ens justering til at være cirkelformet eller oval.

Blandt de andre nyheder er funktionen Upright, der automatisk retter billeder med skæve horisonter eller bygninger med styrtende linjer. Og så er der kommet den fikse funktion Smart Previews, som gør det muligt at arbejde med dit billedkatalog uden at have adgang til de originale filer. Det er især oplagt, hvis man vil behandle billederne på farten, men ikke har plads til hele billedsamlingen på den bærbare. Du kan hente beta-versionen af Lightroom 5 her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...