Farvejustering i Lightroom

I vores nye grundkursus til Lightroom kan du blandt andet se, hvad du skal holde øje med, når du justerer farver og lys i dine billeder. 

© Shutterstock.com/Digital FOTO

Videokurser: Få det bedste ud af Lightroom

Med en ny, stor videopakke ruster vi dig til at få det optimale ud af Lightroom. I ti afsnit gennemgår vi alle de grundlæggende funktioner i Lightroom Classic CC.

4. marts 2019 af Kristoffer Engbo

Lightroom er et forrygende program, når du skal holde styr på dine billeder og justere dem, og nu får du hjælp til at bruge programmet optimalt.

Holdet bag Digital FOTO har nemlig lavet en videopakke i ti afsnit, hvor vi gennemgår alle de vigtige dele af Lightroom Classic CC og fortæller, hvordan du bruger programmet bedst muligt.

Videoerne er altså ikke bare til nybegyndere, men også til dig, der allerede har programmet og vil lære mere om funktionerne.

Læs også: 5 tricks gør dig hurtigere i Lightroom 

Få bedre styr på dine fotos i Lightroom

Lightroom er et billedredigeringsprogram, som håndterer hele arbejdsgangen, fra billederne skal importeres fra hukommelseskortet, til du vil gemme eller vise dem frem på nettet i bøger eller lignende.

I de ti videoer lærer du, hvordan du smartest importerer billeder til Lightroom Classic CC, og hvordan du holder styr på dem ved hjælp af mapper, collections, keywords og farvemarkeringer.

Søgning i Lightroom Classic CC

I vores grundkursus i Lightroom kan du blandt andet se, hvordan du giver billeder keywords, og hvordan du bruger programmets søgefunktion til at finde de rigtige fotos.

© Digital FOTO

Videopakke giver dig bedre fotos i Lightroom

I videoerne gennemgår vi også alle de grundlæggende billedbehandlingstrin. Vi viser ikke bare, hvordan de forskellige værktøjer fungerer, men fortæller også, hvad du skal holde øje med, når du justerer lys, farver og detaljer, for at sikre, at dine billeder tager sig bedst muligt ud.

Udover lys og farver, kan du blandt andet se, hvordan du benytter profiler til raw-fotos, retter objektivfejl, og hvad du skal kigge efter i billedet, når du tilføjer skarphed og fjerner støj.

Her kan du se vores grundkursus i Lightroom

Vi viser også, hvordan vi selv bruger alle funktionerne i praksis på vores egne billeder.

Du skal være abonnent på Digital FOTO for at se det nye grundkursus i Lightroom, der er en del af Fordelszonen, som er vores digitale univers forbeholdt abonnenter.

Se vores grundkursus i Lightroom her.

Endnu ikke abonnent? 

Digital FOTO har netop udgivet en ny bog med 100 tips og kurser til Photoshop, Lightroom og Elements. 

Bogen er skrevet, så der er noget til alle niveauer. Altså får du glæde af den, uanset om du er nybegynder eller allerede fotograferer i raw og redigerer alle dine billeder. 

Med bogen i hånden kan du nemt bringe dine billeder til helt nye højder takket være de udførlige trin for trin-vejledninger, hvor vi guider dig gennem de forskellige funktioner, justeringsmuligheder og effekter. 

Lige nu kan du få bogen 100 Tips og kurser med to numre af Digital FOTO for kun 49 kroner + porto. I alt 98 kroner. Læs mere om bogen her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...