Forrygende skarphed til print

Her er den ultimative metode, når dine udskrevne billeder skal fremstå med optimal skarphed. Dels undgår du grimme bivirkninger, og så er det muligt at tilpasse skarpheden mellem flere prøveprint, indtil den sidder lige i øjet.

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvordan dine udskrevne billeder får optimal skarphed.

Der findes ingen nagelfast opskrift på, hvor meget skarphed der skal tilføjes, før fotos står perfekt på print. Man er nødt til at eksperimentere lidt. Billederne skal nemlig ofte have tilført så meget, at det begynder at virke overdrevet på skærmen, og man bør faktisk kun bedømme kvaliteten på det endelige print.

Smart Filters gør opgaven nem

Det kan hurtigt gå hen at blive en møjsommelig affære. Man skal først tilføje en omgang skarphed, derefter notere værdierne, printe billedet og så begynde forfra, hvis skarpheden ikke er helt optimal. Og det er den næppe i første forsøg.

Dén proces bliver dog langt lettere ved hjælp af funktionen Smart Filters i Photoshop. Den gør det nemlig muligt at tilføje filtre non-destruktivt forstået på den måde, at du altid kan gå tilbage og skrue op eller ned for mængden af skarphed.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...