Gør dine billeder større i Photoshop CC

Blandt nyhederne i Photoshop CC er en forbedret funktion til at ændre størrelsen på billeder. Dermed kan man nu forstørre sin fotos, uden at alle detaljer bliver slørede.

1. november 2013

Det kræver en enorm opløsning, hvis man vil printe sine fotos i plakatstørrelser, og det er kun meget få professionelle kameraer, der har pixels nok til den opgave. I stedet kan man forstørre et billede fra et almindeligt kamera i billedbehandlingen, men det har hidtil haft den bivirkning, at detaljerne blev slørrede. I det nye Photoshop CC er der dog kommet funktionen "Bevar detaljer", der laver en mere skånsom opskalering, når man ændrer billedstørrelse.

Ensartede områder kan blive kornede, når man forstørrer et billede, men det kan Photoshop CC også forhindre ved hjælp af en skydeknap i dialogboksen "Billedstørrelse". Her ændrer vi opløsningen på et billede fra et kamera med 17,9 mio. pixels til plakatstørrelse på 85,7 mio. pixels. Det kan give lidt takkede kanter i de mest detaljerede overgange, men her får du også en metode til at fjerne dem med.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...