Nyt liv til billedet i Photoshop

Hvis landskabsbilledet er blevet lidt for kedeligt, kan du give det en kunstnerisk effekt i Photoshop ved at spejle den ene side, så resultatet bliver symetrisk på begge sider. Her bruger vi også raw-konverteren til at lave en stærk farvetoning.

17. november 2013

Det giver en sjov og surrealistisk effekt, når man spejler et billede, så det er symetrisk på begge sider. Her har vi brugt et landskabsbillede, hvor træerne bliver spejlet, men du kan bruge mange forskellige billeder til formålet. Resultatet bliver dog bedst, hvis formerne er organiske, det kan fx være træer, planter og lignende.

Vi laver også billedet om til sort-hvid og tilføjer en toning for at øge den kunstneriske effekt. Selv om billedet er en jpeg-fil, kan vi bruge Photoshops raw-konverter, Camera Raw, til at justere farver og kontrast samt tilføre korn. I raw-konverteren bruger vi funktionen Del toning til at gøre billedets mørke områder lidt blålige og de lyse områder let gule. I artiklen her gennemgår vi trin-for-trin, hvordan du laver effekten.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...