Perfekte farver på print fra Photoshop

Farverne på skærm og print er ikke altid de samme, men med en smart funktion kan du få Photoshop til at vise nuancerne, som de vil se ud på print, så du kan tilpasse farverne, inden du udskriver.

5. marts 2014

En fotoprinter og en computerskærm gengiver farverne i et billede på hver deres måde. Skærmen er som udgangspunkt sort, og farverne dannes ved hjælp af lys, mens printerens udgangspunkt er det hvide papir, som farverne skal lægges ovenpå. Det betyder, at printeren og skærmen ikke kan gengive de samme farvenuancer. Derfor oplever man af og til, at farverne på print ikke matcher dem på skærmen.

Billedbehandler du i Photoshop, kan du dog få programmet til at simulere de farver, printeren kan lave, ved hjælp af en smart funktion. Her vælger du en profil, der fulgte med printerdriveren, da du installerede den. Den indholder oplysninger om printeren og papirtypen, og så efterligner Photoshop de nuancer, du vil få på print. Dermed kan du hurtigt se, om du bør justere farver og lys, før du printer. Her kan du se, hvordan du bruger funktionen.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...