Photoshop CS6 med lækkerier til fotoentusiasten

Den næste version af verdens bedste billedbehandlingsprogram kan du prøve allerede nu– og der er mange stærke nyheder.

Adobe har netop frigivet en såkaldt beta-version af Photoshop CS6, så man gratis kan prøve mange af de spændende funktioner, der vil være at finde i den færdige udgave. Først og fremmest springer det i øjnene, at brugerfladen nu er blevet mørkere – den kan dog ændres til en lysere udgave. Men programmet er også blevet hurtigere, fordi grafikkortet i din computer i langt højere grad kan hjælpe med at klare de tunge opgaver.

Det nye filter Adaptive Wide Angle er en gave til alle med ekstrem vidvinkel, da funktionen gør det nemt og effektivt at fjerne fortegning og styrtende linjer på en intelligent måde. En anden lækkerbisken er det nye Blur Gallery, hvor man let kan tilføje sløring af bestemte områder i billeder og fx lave en Tilt/Shift-effekt lynhurtigt.

Adobe har fået gang i yderligere tryllerier med deres Content Aware-teknologi. Nu kan man via værktøjet Content Aware Move markere et element som fx et træ og rykke det til et nyt sted i billedet. Så sørger Photoshop CS6 for automatisk at udfylde det tomme område med naturlige detaljer. Content Aware virker nu også med Patch Tool.

Det er også blevet langt lettere at udvælge fx hudtoner, når portrættet kan forbedre. Det klares en ny funktion i Color Range nemlig automatisk. En anden stor nyhed er, at man nu kan redigere og lave videofilm direkte i Photoshop. Her kan du både tilføje overgange og fx teksteffekter, inden du eksporterer det færdige klip. Du kan hente den spritnye betaversion her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...