Adobe udsender endnu en flok opdateringer

Tag personligheden med i Photoshop

Ny feature gør det muligt at gemme personlige indstillinger, pensler, fonte, farver og så videre, så det er tilgængeligt lige meget hvilken maskine du arbejder på. Der er også andre smarte ting, som integrerer din mobil.

7. oktober 2014

Adobe opfinder en såkaldt Creative Profile, hvor man kan gemme fonte, filer, pensler og meget mere, og som så følger en fra app til app, uanset hvilken maskine eller enhed du arbejder på. Det er en enkelt af en række opdateringer af Adobes programmer, som netop er kommet.

En anden smart feature er muligheden for at lave figurer og pensler ud fra et foto. Man kan blot tage et billede med sin smartphone, af et motiv man ser i byen, eller fx tegne noget selv og tage et billede af det, og så laver appen det om til en pensel i appen Brush CC eller en figur i skalérbar vektorgrafik med appen Shape CC. Det kræver blot, at der er god kontrast i billedet, så teknikken kan skelne figuren.

Endelig kan du også bruge Color CC, som på samme måde fanger en farve og gemmer den i din farvepalette.

De tre apps får følgeskab af Photoshop Sketch, indbygget i Photoshop CC og Illustrator CC, hvor man kan male med en række nye kreative pensler og hvor man kan lave sine egne.

Udover dette er der mindre opdateringer til det mobile Lightroom, hvor man nu kan få folk til at lægge kommentarer til delte billeder og så har Adobe lanceret en udviklingsapp, som gør det let for it-kyndige at lave flere mobile apps til Adobes univers. Denne app hedder Creative SDK beta.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...