Søgeord i Lightroom

Den stærke plug-in Excire Search 1.4 kan automatisk registrere indholdet i dine fotos.

Smart program gør det nemt at finde dine billeder i Lightroom

Det kan være svært at finde de rigtige fotos i billedsamlingen, men et smart program analyserer dine fotos og registrerer indholdet, så du nemt kan søge dem frem. Lige nu kan du få en fuld version.

Med en stor billedsamling kan det være svært at finde et bestemt foto frem, men med en smart udvidelse til Lightroom, får du meget bedre muligheder, og frem til den 18. juli 2022 kan du få udvidelsen i en fuld version i Fordelszonen.

Hent din fulde version her

Udvidelsen hedder Excire Search 1.4 og er ekstremt nem at bruge. Den benytter kunstig intelligens til at analysere alle dine billeder, hvorefter den registrerer indholdet og genkender fx dyrearter, blomster, træer, biler, bjerge og meget andet. Hvert billede får tilknyttet engelske søgeord, der passer til indholdet, så du kan søge dem frem via Excire.

>Læs også: 3 kompositionsregler du skal kende

Excire Search 1.4

Du kan få din version af programmet i Fordelszonen. 

Derefter er det nemt at søge billederne frem igen. Excire Search kan desuden gemme søgeordene i Lightrooms keywords, så du kan søge efter billederne med Lightrooms søgefunktion, og søgeordene følger med, når du eksporterer billederne.

Udvidelsen har endda endnu flere muligheder. Du kan nemlig søge på lignende fotos, der minder om et, du har markeret i Lightroom, eller du kan søge på bestemte farver, eller på personer.

Det kan du med Excire Search

Excire Search-menu i Lightroom

Når Excire Search 1.4 er installeret, bruger du udvidelsen ved at åbne Lightroom og vælge Library og Plug-in Extras fra menuen, hvor du har forskellige muligheder under punktet Excire Search.

For at analysere din billedsamling vælger du først Initialize Photos…. Vælg her Whole Catalog, og markér Transfer keywords after initialization, hvis du også vil gemme søgeordene i Lightrooms keywords. Klik på Start. Det kan tage et stykke tid at gennemgå sin billedamling, hvorefter du kan søge billederne frem. Føjer du nye billeder til Lightroom, tilføjer du søgeord på samme måde.

Med Search by Example Photo… kan du markere et billede i Lightroom og søge på billeder med lignende farver eller indhold. I Search by Keyword… kan du søge på et eller flere keywords. Du kan også søge på farver. 

Søgning i Excire Search

Her har vi søgt efter et billede af en giraf ved at skrive “giraffe” i søgefeltet i Search by Keyword.

Med funktionen Search for Faces kan du finde billeder med ansigter, hvor du kan vælge, hvor mange ansigter der skal være, alderen på personerne, og om de smiler.

Sådan får du Excire Search

Som abonnent på Digital FOTO kan du hente en fuld version af Excire Search 1.4 frem til den 18. juli 2022 i Fordelszonen her. I Fordelszonen kan du også se en video, hvor vi hjælper dig i gang med at bruge programmet.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...