Corel PaintShop Pro X5

Smartere HDR med PaintShop Pro X5

Canadiske Corel har lanceret ny version af billedbehandlingsprogrammet PaintShop Pro. Og i X5 er der blandt andet godt nyt til HDR-entusiasterne.

7. september 2012

HDR-billeder består normalt af flere eksponeringer, som man sætter sammen, så der er detaljer i både højlys og skygger, men har man optaget i raw-format, kan det også klares med en enkelt eksponering. Det kræver dog normalt tid og kræfter i billedbehandlingen. Men nu har Corel gjort det nemt at lave HDR ud af et raw-foto.

Med funktionen Single RAW Photo laver den nye version X5 af PaintShop Pro tre udgaver af samme billede med hver sin lysstyrke. Efterfølgende smeltes de tre billeder sammen til et HDR-foto. Programmets almindelige HDR-funktion er også blevet forbedret med blandt andet flere forindstillinger.

Organiseringsdelen har også fået en overhaling med blandt andet ansigtsgenkendelse, og med det nye Retro Lab kan man hurtigt give et billede en effekt af at være taget med et gammelt, analogt kamera. Programmet kan allerede købes nu og koster 549 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...