Movie Edit Pro 14

Test af MAGIX Movie Edit Pro 14

På papiret er der ingen ende på de ting, som Movie Edit Pro 14 kan for næsten ingen penge. Programmet klarer alt fra redigering af mobilens filmklip til produktion af HD video på blu ray. Her ser vi, om det holder i praksis.

10. november 2008

Movie Edit Pro 14 er et traditionelt videoredigeringsprogram. Det fungerer efter de klassiske principper, men koster kun halvdelen af de mest lignende programmer. Bortset fra ubetydelige problemer med Windows Vista forløb installationen ganske uproblematisk.

Undervejs vælger man, om programmet skal køre med mørk baggrund eller med den lyse grå, som er brugt i tidligere versioner. En god finesse, da den mørke farve er langt mere behagelig at betragte i længere tid.

En anden og noget dårligere detalje er, at selv når programmet er købt og betalt, skal man registrere sig med personlige oplysninger hos MAGIX. Gør man ikke det, virker centrale dele af programmet som fx brænderfunktionen simpelt hen ikke.

Kan ikke redigere AVCHD

Det er dejligt at opleve, at mange af de indvendinger, som vi har haft mod tidligere versioner af Movie Edit Pro, er rettet i den nye version 14. Nu er det slut med underlige, selvopfundne MAGIX-ord til forskellige funktioner i redigeringsprogrammet. Det eneste, som vi stadig savner, er muligheden for at arbejde med det komprimerede videoformat AVCHD. Dette HD-format benyttes blandt andet af Canon, Panasonic og Sony og får stadig større popularitet.

Når man starter Movie Edit Pro 14, er der for begynderen fire korte introduktionsvideoer, som alle er på engelsk. Kender man en smule til videoredigering fra andre programmer som fx Windows Movie Maker, er Movie Edit Pro 14 let at lære. Ud over redigering med klip og mange forskellige overgange kan man lægge tekst ind over videoen på en neutral baggrund samt animere teksten. Der kan lægges effekter ind, markeres kapitler, og lydsiden kan krydres med både musik og indtalte kommentarer. Man kan vælge mere specielle effektlyde som trommesoloer og rumklange. Til sidste mikses effekter og den oprindelige optagelyd i en morsom og velfungerende lydmikser.Programmet kan bruges på en skærm på 19 tommer, men er tydeligvis beregnet til en større skærm, da preview-vinduet ellers kan virke ret lille. I tidslinjevisning vil man til de fleste af sine projekter have for mange spor at arbejde i. Vores skærmopløsning viste otte spor, men det havde været rart, hvis det var muligt kun at vælge fx seks spor og dermed få et større preview-vindue på et program, der i øvrigt er imponerende til prisen.

Konklusion

Imponerende til prisen. Et velfungerende program med mange muligheder, men det er irriterende, at dele af programmet ikke fungerer, før man giver personlige oplysninger til MAGIX.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...