Bedre farver fra nye multiprintere

Canon lancerer en række nye multiprintere, der blandt andet byder på større farverum med mere dynamik i de røde nuancer samt flottere print i sort-hvid. Den nye topmodel hedder MP980 og er fyldt med overraskelser.

27. august 2008

Flere blækfarver betyder normalt også flere farvenuancer på print. Men sådan er det ikke på Canons topmodel blandt seks nye multi-printere i PIXMA-serien.MP980 til 2699 kroner bruger således seks blækfarver mod forgængerens syv. Alligevel skulle printeren præstere et større farverum med flere nuancer. Væk er blæktyperne fotocyan og fotomagenta, som er erstattet af gråt blæk. Derudover bruger MP980 de normale cyan, magenta og gul samt en farvestofbaseret og en pigmenteret sort. Nyudviklet blæk og den grå patron skal sikre print med mere dynamik i de røde farver, færre korn, bedre overgange mellem lyse og mørke områder samt flottere udskrifter i sort-hvid.

MP980 printer med en opløsning på 9600 x 2400 dpi og en dråbestørrelse på blot én pikoliter. Og så imponerer den nye maskine med en hastighed på kun 20 sekunder for et foto på 10 x 15 cm. Sammen med printeren får man Easy-PhotoPrint Pro, som er en plug-in til Photoshop, der giver fuld kontrol over udskrifterne. Skannerdelen kan ud over almindelige papirdokumenter også skanne dias og negativer.

Blandt de andre nye modeller finder man også PIXMA MP620 til 1299 kroner, som godt nok mangler mulighed for at skanne film samt den grå blækpatron, men som til gengæld kan kobles på et trådløst netværk, så man nemt kan printe fra flere computere i husstanden helt uden kabler. Den billigste model er MP190, der for kun 499 kroner printer i en opløsning på 4800 x1200 dpi med dråber på to pikoliter og skanner i op til 600 x 1200 ppi.

I DIGITAL FOTO nr. 13/2009 skriver vi, at MP980 ikke har trådløst netværk. Det har den nye topmodel dog, og dermed har den stort set alt i funktioner. Vi beklager fejlen.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...