Canon stopper PIXELRÆSET

Vi er vant til, at nye kameragenerationer har højere opløsning, men Canon går den modsatte vej med det nyeste medlem i den legendariske G-serie. Opløsningen er sænket med 32 procent for at forbedre billedkvaliteten i svagt lys.

27. august 2009

G-serien fra Canon har gentagne gange vist sig at byde på noget af det ypperste i billedkvalitet og muligheder blandt kompaktkameraer. Det er da også mange fotoentusiasters valg som supplement til spejlrefl eks, så derfor vil mange fotonørder blive skuffede, når de ser specifikationerne på det helt nye PowerShot G11. Stik imod hvad man ellers ser på nye modeller, er opløsningen nemlig faldet i forhold til forgængeren. Hvor G10 havde 14,6 mio. pixels, er G11 gået tilbage til at have de 10,0 mio., som serien havde for tre år siden. Der er dog mening med galskaben. Billedchippen er nemlig af en ny type, som Canon kalder High Sensitivity Sensor, der skulle give langt bedre billeder i svag belysning. Ifølge producenten er signal-støj-forholdet forbedret betydeligt, så korn bliver langt mindre tydelige. For at tackle støjen har det dog været nødvendigt med en lavere opløsning, hvor hver enkelt pixel er større og dermed ikke giver så meget støj. ISO går nu op til 3200 mod 1600 på G10. En anden overaskelse er, at skærmen er skrumpet fra 3,0 til 2,8 tommer. De første G-modeller havde en fleksibel skærm, hvilket er en stor fordel, når man fx fotograferer makro. Canon droppede dem i 2006, da det ville gøre kameraerne større. Nu er den fl eksible skærm endelig kommet tilbage, men for at holde kameraets størrelse på niveau med G10 er skærmen gjort 0,2 tommer mindre, mens opløsningen stadig er på detaljerede 461.000 punkter.

Blandt andre nyheder i G11 finder man en Quick Shot-funktion, hvor autofokussen hele tiden er aktiv, så man bare kan trykke på udløseren og får et skarpt billede, når der er fart på. Tager man en serie billeder af et motiv i bevægelse, er det nu ikke kun autofokussen, der følger motivet, men eksponeringen justeres også løbende, så man får korrekt lys, selv om motivet bevæger sig ind i skyggen. Objektivet er af samme type som på forgængeren med 5x zoom, der svarer til 28-140 mm.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...