Den perfekte rejsekammerat

Nu kan du ikke bare se, præcis hvor dine fotos er taget, men også i hvilken retning du har skudt. Dette nye gps-kamera fra Sony har nemlig indbygget kompas. Det byder desuden på kraftig zoom.

15. februar 2010

Vi har længe skreget efter flere kameramodeller med indbygget gps, så stedsangivelsen skrives direkte ind i billedfilerne, og nu er Sony klar til at gøre noget ved sagen med deres første gps-kamera på det danske marked.

Og japanerne har endda tilføjet en rigtig smart funktion, der gør positionsangivelsen endnu bedre. Kameraet har nemlig indbygget kompas, så man efterfølgende kan se, i hvilken retning man har skudt sine billeder.

Gps og kompas er dog ikke det eneste, der gør det nye Cyber-shot DSC-HX5 rejsevenligt. Trods en beskeden størrelse, der gør, at kameraet kan ligge i en lomme, er der hele 10x optisk zoom at gøre godt med, som svarer til 25-250 mm. Man får dermed både kraftig vidvinkel og masser af tele. Når man står over for et storslået motiv på rejsen, kan man gøre brug af funktionen Sweep Panorama Mode, hvor man blot trykker udløserknappen ned og bevæger kameraet hen over hele sceneriet – så tager kameraet en række fotos, som det automatisk sætter sammen til et panorama. HX5 kan også tage seks billeder på under et sekund i svagt lys.

Herefter kombineres de seks fotos til ét, der skulle have mindre støj og flere detaljer, end hvis man bare havde skudt et enkelt billede. Kameraet kan desuden optage HD-video i opløsningen 1920 x 1080 pixels.Nu også med SD-kort En af de største overraskelser er, at man nu kan bruge SD-kort i et Sony, der ellers har holdt fast i Memory Stick i kompaktkameraer. Det er især en fordel, når man skal optage HD-video, hvor man har brug for høj kapacitet.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...