Adobe Photoshop Elements 8

Elements 8 med HDR-effekt

En af de største nyheder i den nye version af Adobe Photoshop Elements er uden tvivl muligheden for automatisk at sætte flere eksponeringer af samme motiv sammen.

12. oktober 2009

Med denne teknik sikres der flere detaljer i både højlys og skygger. Og så kan det endda ikke blive meget nemmere end her. Man skal blot markere billederne og vælge funktionen Exposure – så klarer programmet resten, og man får til sidst mulighed for at finjustere lysbalancen i henholdsvis de lyseste og mørkeste områder. Funktionen kan også bruges til at smelte et foto med et velbelyst motiv i forgrunden – fx taget med udfyldingsblitz på en person – sammen med et særskilt og veleksponeret billede af baggrunden.

En anden markant nyhed er muligheden for at skalere et foto på den ene led, men samtidig sikre, at personer eller andre væsentlige elementer i billed et ikke ændres. På den måde kan en flok mennesker spredt ud over fx en strand nemt samles til en tæt gruppe. Man kan endda markere, hvilke elementer der skal henholdsvis fjernes fra og bevares på billedet under operationen.

En tredje meget interessant og tidsbesparende funktion er ansigtsgenkendelse, der nu er indbygget i organiseringsdelen Organizer. Den finder frem til ansigter i fotos, og når du én gang har givet vedkommende det rette navn, vil Elements 8 forsøge at genkende personen igen i dine andre billeder, så du nemt og hurtigt kan få tilføjet navnet til dem alle. Det gemmes som nøgleord, så det bliver en leg at finde samtlige fotos af et elsket familiemedlem i billedarkivet.

Elements 8 har også arvet et par mindre funktioner fra storebror Photoshop CS4, som fx at paletter og vinduer nu kan arrangeres mere frit. Det gør det meget nemmere at se en gruppe åbne fotos side om side i programmet. Desuden er panelet Adjustments – også kendt fra CS4 – kommet til, så man hurtigt kan indstille skydeknapperne til justeringslag som fx Levels og Hue/Saturation uden at skulle åbne en dialogboks først. Det er nu også muligt at få vist et eksempel på den detalje, som man er i færd med at klone ind med værktøjet Clone Stamp Tool. Elements 8 koster 775 kroner

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...