Få hjælp af kameraet

Sony er klar med sommerens første store spejlre?eksnyhed med to nye modeller, der giver gode råd til fotos direkte på skærmen. OPLØSNINGEN ER OGSÅ ØGET MED 40 PROCENT i forhold til forgængerne.

28. juni 2010

Elektronikgiganten Sony opruster med Alpha290 og Alpha390 og har nu ?ere spejlre? ekser på markedet end nogen anden producent. Modellerne er meget lig forgængerne Alpha230 og Alpha330, som stadig sælges.

Ergonomien er blevet forbedret, så kameraerne nu skulle ligge bedre i hænderne. Desuden er opløsningen øget fra 10,0 til 14,0 mio. pixels.Den vigtigste forskel mellem de to nye modeller er, at Alpha390 har live view af typen Quick AF, som benytter fasedetektion til fokusering, hvilket er langt hurtigere end den sædvanlige kontrastdetektion, som bruges i mange andre kameraer.

Alpha290 har ikke live view, så her må man komponere via søgeren. Begge modeller har ni autofokuspunkter, og ISO går til 3200. Der er også indbygget billedstabilisering og støvfjerner på selve billedchippen. Kameraernes lcd-skærme er på 2,7 tommer, som vi også så hos forgængerne.

Modellerne tager både Sonys eget Memory Stick og det mere gængse SD-kort, men man kan kun bruge en korttype ad gangen. Der er stadig ingen videofunktion i spejlre?eks fra Sony. Ved hjælp af den særlige hjælpeguide får nye brugere af spejlre?eks mulighed for at få råd og vejledning til at bruge kameraerne bedst muligt. Begge har også HDMI-udgang, så man kan overføre sine fotos til tv.

To forskellige kit

Både Alpha290 og Alpha390 leveres i kit med et ob-jektiv på 18-55 mm. Priserne er endnu ikke klar, men vi regner med ca. 5500 kroner for Alpha290 og ca. 6000 kroner for Alpha390 med objektiv.

Man kan også vælge et kit med yderligere et objektiv på 55-200 mm

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...