Fujifilm starter priskrig

Det ligner næsten et oplæg til en priskrig på kompakte digitalkameraer, når Fuji film sender et nyt kamera med 8,1 mio. pixels og 3x optisk zoom på markedet til en vejledende pris, der er helt nede på 795 kroner.

12. august 2008

Fujifilm Finepix A850 er et kompaktkamera, der er særdeles egnet for begyndere, som vil lære at fotografere digitalt. Kameraet er nemlig let at anvende. Det afspejles blandt andet i, at betjeningen bygger på en enkel grafisk brugergrænseflade, som anvendes i et samspil mellem lcd-skærmen på 2,5 tommer og 154.000 pixels og et antal funktionsknapper. Selv om prisen på dette kompaktkamera er lav, er der ikke gået på kompromis med hverken den optiske eller den elektroniske del af A850. Kameraet er fx udstyret med et lysstærkt zoomobjektiv og har en lysfølsomhed på op til ISO 800. Den lave pris betyder, at man må undvære funktioner fra dyrere kompaktkameraer.

Det gælder fx ægte billedstabilisering. Kameraet har dog en funktion, der kan sætte ISO-værdien i vejret, så man undgår rystede fotos eller bevægelsessløring i sine billeder. Digitalkameraet har 14 automatiske indstillingsmuligheder til lette optagelser, fx til snelandskaber, til fyrværkeri, på stranden, til sportsbegivenheder og endda en særlig indstilling til museums besøg.De levende billeder hører også med til kameraets funktioner. Kameraet kan nemlig op tage video med lyd med 30 billeder i sekundet i en opløsning på 320 x 240 pixels.Med Fujifilm FinePix A850 ser der ud til at være sat en ny standard i den prismæssigt lave ende for digital kameraer.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...