Leica V-LUX 20

Lækker Leica til rejsen

Den tyske kameraproducent Leica er klar til at forkæle dem, der gerne vil have topmoderne funktioner, men sværger til det klassiske mærke. Nyheden V-LUX 20 er som skabt til sommerferien.

14. juni 2010

Det behøver bestemt ikke at være omstændeligt arbejde at tage pletskud med et Leica på rejsen, for producenten har skabt et nyt kompaktkamera, der både er brugervenligt og byder på stærke funktioner til sommerferien.

Først og fremmest har Leica V-LUX 20 et objektiv med 12x zoom, så der både er vidvinkel til landskaber og storbyerne samt en kraftig tele, når detaljerne i detaljerne skal med. Kameraet byder også på en gps-funktion, der ikke kun automatisk stedfæster dine fotos, men også kender placeringer af en halv million seværdigheder fordelt på 73 lande, så du kan se, om der skulle være noget interessant at fotografere gemt lige om hjørnet.

Opløsningen er på 12,1 mio. pixels, og nyheden har både ansigtsgenkendelse og en mængde motivprogrammer, som man kan støtte sig til, hvis man ikke orker avanceret kamerateknik i sommer-heden. Det er dog stadig et ægte Leica, så du kan selvfølgelig benytte fuldt manuelle indstillinger som fx spotmåling, når du selv vil være herre over eksponeringen.

Skærmen på 3,0 tommer har en opløsning på 460.000 punkter, og kameraet kan optage i formaterne 4:3, 3:2 og 16:9. Man kan via en knap starte optagelse af HD-video, der optages i formatet QuickTime Motion JPEG. Video optages med 60 billeder i sekundet, så bevægelser fanges uden hakken. V-LUX 20 koster 4495 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...