Panasonic G2

Micro Four Thirds med trykfølsom skærm

Nu er det ikke kun på mobiltelefonen, at man navigerer rundt i menuen med finger-spidsen, for teknologien har bredt sig til Micro Four Thirds.

26. april 2010

Panasonic lancerer det nye systemkamera G2, som er den første model med en trykfølsom og fleksibel lcd-skærm. Den er på 3,0 tommer med en opløsning på 460.000 punkter, og man kan zoome ind på den ved et enkelt tryk med fingeren. Man kan også blot ved at berøre motivet på skærmen aktivere lukkeren og tage billedet. En anden smart detalje er, at man med fingeren kan stille skarpt på et bestemt område, og at dette også fungerer, mens man optager video.

G2 giver mulighed for at kombinere lcd-skærmen med søgeren, så man opnår en dobbelt live view-funktion. Kameraet har en indbygget Live MOS-sensor og en ny Venus Engine HD II, der ifølge producenten kombinerer en høj grad af detaljer og minimerer støj i motiverne. Der er også ansigtsgenkendelse.

G2 optager HD-video i formatet AVCHD Lite i en opløsning på op til 1280 x 720 pixels. Panasonic er også klar med lillebroren G10, som har verdens letteste hus og en række af de samme funktioner som G2, men dog ikke berøringsfølsom skærm.

Kameraerne sælges i kit med et nyt zoomobjektiv, der dækker 14-42 mm.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...