Nikon Coolpix S550

Nikon Coolpix S550

Med et stort zoomområde, lav pris og flot design bør det ikke kunne gå helt galt. Men Coolpix S550 skal først og fremmest sælges på sit ydre, for trods den pæne opløsning og kraftig zoom kan man godt ønske en bedre billedkvalitet.

11. september 2008

Coolpix S550 har flere kvaliteter, som mange umiddelbart vil falde for. Det er pænt, billigt, og tager gode billeder, uden at man behøver gøre meget andet end at pege kameraet den rigtige vej og trykke på udløseren. Kameraet er ret nemt at gå til. Det lille batteri er hurtigt ladet op, men holder dog også kun til 200 billeder. Et ekstra batteri koster 295 kroner.

S550 er kun 2,2 cm tykt og glider derfor ned i de fleste lommer, men det flade design går ud over ergonomien. Højre hånd har ikke meget at gribe om med det resultat, at optagelser i svagt lys uden blitz nemmere bliver rystet. Skærmen på 2,5 tommer er af fin kvalitet.

Lysstyrken er rimelig god, men bør justeres op, når man benytter kameraet i solskin. Kameraets menu er på dansk. Den er nem at læse og meget overskuelig med kun syv punkter. Den bakkes op af MODEknappen, hvor fotografen kan vælge imellem foto, video, ansigtsgenkendelse, 14 motivprogrammer samt opsætning.

Læs hele anmeldelsen i DIGITAL FOTO nr. 14/2008

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...