Nyt kamera fra Nikon med Wi-Fi

Nikon er med på den nye bølge af lommekameraer, der understøtter trådløst netværk. COOLPIX S52C er navnet på et nyt kamera med indbygget Wi-Fi.

25. juni 2008

Ved hjælp af kameraets indbyggede software er det eksempelvis muligt straks at sende billeder til familie og venner verden over via internettet. Alt, hvad der kræves, er adgang til et trådløst netværk.

Det er også muligt at bruge Nikons webtjeneste kaldet my Picturetown til billedlagring. Billeder og video kan sendes automatisk til webstedet, hvor man gratis kan gemme op til to GB billeder og filmklip.

COOLPIX S52 er det samme kamera blot uden indbygget trådløst netværk. Fælles for de to kameraer er en opløsning på 9,0 mio. pixels og et lodret monteret Nikkorobjektiv med 3x optisk zoom, der giver et brændviddeområde, som svarer til 38-114 mm.

Blændeområdet går fra F3.3 til F4.2. Nikons billedstabilisering VR er baseret på linseforskydning i objektivet.

Vægt på brugervenligheden

Nikon fremhæver, at der i de to kameraer er lagt vægt på stilfuldt design, alsidighed og brugervenlighed. Kameraerne har en stor skærm på 3,0 tommer, der er belagt med en antireflekterende belægning, og har desuden funktioner som ansigtsgenkendelse, der kan genkende op til 12 ansigter i billedet, og indbygget fjernelse af røde øjne.

Da de begge kan fotografere ved høj ISO, er de velegnede til brug i svag belysning. Både S52C og S52 har 15 motivprogrammer indbygget. COOLPIX S52C koster 2595 kroner, mens COOLPIX S52 kan købes for 2195 kroner.

Læs mere på Nikons hjemmeside

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...