P80 – kameraet der tror det er et systemkamera

Har du ledt længe efter kameraet, der både er af høj kvalitet med mulighed for manuelle indstillinger, men samtidig også kan fungere fuldautomatisk og være kompakt, så har COOLPIX P80 det hele.

14. april 2008

18x zoom, vidvinkel, VR og ISO 6400 i et kompakt format

Nikon har netop lanceret det nye COOLPIX P80. Kameraet, der har 10 Mio. pixels, er udstyret med et NIKKOR-objektiv med 18x zoom, der kan bruges over et meget bredt område, og som har udvidet telekapacitet. Kameraet benytter desuden billedstabiliseringsteknologi, der giver tydelige og skarpe billeder.

Aktive fotoentusiaster

P80 er beregnet til aktive fotoentusiaster, der går op i de fineste detaljer. Nikons nye kamera er udstyret med et kompakt kamerahus, der er førende i sin klasse, og et zoomobjektiv, der dækker et stort område, lige fra vidvinkel til supertele (27-486 mm svarende til formatet ). Eksponeringen kan indstilles manuelt (lukker og blænde), og kameraet har høje ISO-følsomheder på helt op til ISO 6400, så der kan tages billeder i svag belysning. P80 er desuden udstyret med Nikons EXPEED-billedbehandlingssystem og er en moderne løsning med avancerede digitalfunktioner i et kompakt format til kameraentusiasten.

Motiver så tæt på som 1 cm

P80’s kraftige zoomobjektiv kan fokusere på motiver på en afstand af helt ned til 1 cm. Funktionen image-shift VR stabiliserer billedsensoren for at modvirke effekten af kamerarystelser. Så selvom der ikke er meget plads og det er svært at holde kameraet stille, får man alligevel det skarpeste billede med P80. Kameraet er desuden udstyret med en elektronisk søger, der gør det muligt at komponere billeder i hele zoomområdet og har tillige en 2,7 tommer skærm med antireflekterende belægning og en bred betragtningsvinkel.

Portrætfotografering

Med P80 får brugeren ikke alene et utal af muligheder takket være kombinationen af objektivet med det brede zoomområde, billedstabiliseringen og opløsningen, men også teknologi, der giver flotte billeder i specielle situationer. Kameraet understøtter tre enestående Nikon-opfindelser – Ansigtsprioriteret AF, Indbygget rød-øje-retouchering, og D-Lighting – beregnet til både enkelt- og gruppeportrætter, der også kan fotograferes i svag belysning med den høje ISO-følsomhed. Brugerne kan derudover foretage kreative ændringer, når billedet er taget, takket være funktionen "Billedoptimering", hvor billedet kan forvandles til et monokromt billede takket være fire forskellige filtereffekter, samtidig med at den oprindelige farveversion bevares.

15 motivprogrammer

COOLPIX P80 er det perfekte kamera til fotoentusiasten, der ønsker et fuldautomatisk kamera, som samtidig kan indstilles manuelt. Med 15 motivprogrammer, der er konfigureret til situationer såsom fotografering om aftenen og ved havet, billeder af fyrværkeri og sport samt panoramabilleder, kan kameraet forudindstilles til at tage optimale billeder uanset situationen. Da kameraet også kan optage filmklip af høj kvalitet, er det muligt at indfange action med en billedhastighed på 30 billeder pr. sek. samt optage intervaloptagelsessekvenser, der viser, hvordan et motiv langsomt ændrer sig gennem flere timer eller endda dage. Kameraet har en indbygget hukommelse på 52MB, og det er kompatibelt med SDHC-hukommelseskort, så der kan gemmes tusindvis af billeder og filmklip på et enkelt kort.

P80 kan fås hos alle Nikon-forhandlere fra og med 25. april til en vejledende udsalgspris på 3.295,- kr.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...