Panasonic Lumix DMC-FX35

Panasonic Lumix DMC-FX35

Med DMC-FX35 får man et elegant kamera. Billedstabiliseringen er blandt testens bedste, og de 4x optisk zoom begynder ved imponerende 25 mm.

14. oktober 2008

Designet i Panasonics Lumix-serie har altid kunnet begejstre, og DMC-FX35 er ingen undtagelse. Det er elegant, kompakt og vejer kun 168 gram. Der er fin harmoni mellem kameraets teknologi og det smarte design.

Suverænt til landskabsbilleder

FX35 har en opløsning på 10,1 mio. pixels og 4x optisk zoom, som dækker området 25-100 mm. Kameraet har dermed testens næstkraftigste vidvinkel, hvilket er suverænt, når man fx skal tage landskabsbilleder.Optagelser til HD-tvMan kan også vælge at optage i formatet 16:9, så billederne passer til et HD-tv. Fint er det også, at video kan optages i en HD-opløsning på 1280 x 720 pixels. Derudover er den indbyggede optiske billedstabilisering blandt de allerbedste i vores testfelt.

Kraftige og mættede farver

Kameraet byder på kraftige farver med en høj mætning. Røde og grønne nuancer fremstår med en god dybde, mens blåt som fx en skyfri himmel bliver for turkis. Skarpheden er især god i midten af billederne, mens de yderste billedhjørner taber skarphed. Objektivet er fra Leica, og her er der næsten ingen fortegning. Kontrasten er fin i alle motiver, og eksponeringen rammer plet, også når det gælder svære motiver i modlys.Billedstøj dukker op ved ISO 400. Reaktionstiderne er ikke de hurtigste, og skærmen er forholdsvis lille. Den indbyggede blitz er svag, selv om den har fem indstillingsmuligheder.

Konklusion

Med DMC-FX35 får man et elegant kamera. Billedstabiliseringen er blandt testens bedste, og de 4x optisk zoom begynder ved imponerende 25 mm. Billedkvaliteten er generelt flot med kraftige farver og minimal fortegning. Blitzen er svag.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...