Sigma DP1x

Raw-power i bukselommen

Sigma har opdateret serien af DP-modeller, der henvender sig til den krævende fotoentusiast. Det nye Sigma DP1x indeholder nu samme billed processor som den, der sidder i DP2 og i spejlreflekskameraet SD15.

3. maj 2010

Det skulle give en kortere behandlingstid i processoren, og en forbedret autofokus skal sikre hurtige fokus-tider. Det samme er tilfældet med DP2s, som desuden indeholder en såkaldt Power Save-funktion, der skal øge batterilevetiden.

Kameraet har den nyeste software til behandling af rawfiler, som sikrer hurtighed og en forbedret billedkvalitet ved høj ISO.Både DP1x og DP2s er udstyret med en Foveon-sensor, der måler 20,7 x 13,8 mm. Det er langt større end billedchippen på et normalt kompaktkamera og giver højere billedkvalitet.

Opløsningen ligger for begge modellers vedkommende på 14,1 mio. pixels. Mens DP1x er udstyret med et fast objektiv på 16,6 mm og blænde F4.0, har DP2s et objektiv på 24,2 mm og blænde F2.8. Når man indregner brændviddeforlængelsen, giver det henholdsvis 28 mm og 41 mm.

Begge kameraer har også fået en mindre ansigtsløftning med røde ikoner. DP2s koster 5700 kroner, mens pris og leveringstidspunkt for DP1x endnu ikke ligger fast.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...