Ricoh GX200

Ricoh GX200

Det nye kamera byder på supervidvinkel, indbygget elektronisk vaterpas samt hurtig optagelse i RAW. Ricoh GX200 tilbyder også fuld manuel kontrol og har en stærk blitz. Det leverer flotte farver, men billedstøj ses allerede fra ISO 200.

23. oktober 2008

Ricoh søger at udvikle kompaktkameraer til krævende fotoentusiaster, der først og fremmest tager reportagebilleder. Nu er producenten klar med et kompaktkamera med supervidvinkelzoom. GX200 hedder kameraet, og det dækker et område, der svarer til 24-72 mm. Kameraet har en lysstærk maksimal blænde på F2.5, som helt sikkert også vil begejstre portrætfotografer.

GX200 afløser forgængeren GX100, der efterhånden har været halvandet år på markedet. Det nye GX200 har blandt andet fået en højere opløsning på 12,1 mio. pixels i stedet for 10,0 mio. pixels i forgængeren.

Skærmen er blevet en hel del større, med højere opløsning, og billedprocessoren er ny. På mange måder er Ricoh GX200 altså et fornemt skridt fremad, hvor især specifikationerne lover godt.

Elektronisk vaterpas

Som noget specielt har GX200 et indbygget elektronisk vaterpas. Her kan man hurtigt sikre sig, at fx landskabsbilleder får en lige horisont. Vaterpasset fungerer fremragende, men da objektivet fortegner en anelse, må man samtidig leve med, at bygninger på billeder i højformat ikke bliver helt lodrette.

Kameraet har to FN-knapper, der kan aktiveres som genvejsknapper. Her kan man fx hurtigt skifte imellem raw og jpeg samt imellem farve- og sort-hvid-optagelse. Ricoh skal have ros for den udvidede bufferhukommelse, som sikrer, at man kan optage fem billeder kontinuerligt i raw-format.

Man kan købe en elektronisk søger til kameraet. Den koster 500 kroner og placeres i blitzskoen. Søgerbilledet er dog alt for uskarpt til, at vi vil anbefale denne løsning. Alternativet kunne være at købe en vidvinkelforsats til 995 kroner, hvorved man opnår 19 mm vidvinkel.

To positive ting er lcd-skærmen og den gode, velfungerende indbyggede blitz. Skærmen er på 2,7 tommer og har en opløsning på 460.000 pixels. Den står flot, og billeddetaljerne kan betragtes fra en vinkel på 160 grader.

Læs hele anmeldelsen i DIGITAL FOTO nr. 16/2008

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...