Samme fjernudløser til alle kameraer

Tyske Hama er klar med en serie nye fjernudløsere, der kan bruges på ti forskellige kameramærker, selv om hver producent bruger deres egne stiktyper.

11. november 2010

Hama har løst opgaven med at levere samme fjernudløser til en lang række kameramærker ved at lave forskellige forlængerkabler, hvor den ene ende passer til fjernudløseren, mens den anden har et stik, der er specifikt for kameramærket. Systemet betyder, at de nye fjernudløsere kan bruges på kameraer fra Canon, Fujifilm, Kodak, Leica, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax, Samsung og Sony. Kablerne følger ikke med trådudløseren, men købes separat.

Der findes foreløbig tre fjernudløsere til det nye system. Den mindste hedder 5200 og har en udløserknap samt mulighed for at låse udløserknappen fast. Den lidt større 5201 har indbygget display og mulighed for at skyde kontinuerligt og med en forudbestemt udløserforsinkelse. Den sidste er trådløs og fungerer på afstande op til 150 meter. Den består af fjernudløseren og en modtager, som placeres i kameraets blitzsko.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...