Samsung NX10

Samsung dropper spejlet i spejlrefleks

2010 nåede kun at blive få dage gammelt, før et helt nyt kamerasystem så dagens lys. Samsung er nemlig gået i fodsporene på Micro Four Thirds og har lavet et spejlrefleks-kamera uden spejl.

5. februar 2010

Men hvor Micro Four Thirds benytter en billedchip på 18,0 x 13,5 mm, bruger Samsungs nye NX-system en APS-C-chip på 23,5 x 15,7 mm.

Den er altså lige så stor som i de fl este andre spejlreflekser og burde dermed være bedre til at håndtere støj og svære lysforhold.Da der ikke er noget spejl, kan kameraerne gøres mere kompakte, så objektiverne også sidder tættere på billedchippen.

NX-serien benytter en helt ny bajonet, men via en adapter kan man bruge ældre Samsung-objektiver samt optikker fra Pentax. Her virker autofokus dog ikke. Første model i den nye serie er NX10 med 14,6 mio. pixels til 4999 kroner med et objektiv på 18-55 mm.

Da spejlet er fjernet, bruger man live view og lcd-skærmen på 3,0 tommer til komposition. Skærmen benytter AMOLED-teknologi, hvilket skulle give bedre betragtningsvinkler, hurtigere reaktion og lavere strømforbrug end på traditionelle lcd-skærme.

Kameraet har også en elektronisk søger, og en sensor registrerer, hvis man sætter kameraet til øjet, og slukker automatisk for lcd-skærmen.Uden spejl kan kameraet ikke benytte den hurtige fasedetektion, som man ellers kend er fra spejlrefleks, til autofokus, men kun kontrastdetektion, der traditionelt er en hel del langsommere. Men den helt nye billedprocessor DRIMe II Pro skulle sætte hastighed og præcision gevaldigt i vejret.

Video i HD er også en mulighed med NX10, der benytter det effektive H.264-codec, der giver høj kvalitet og relativt små filer.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...