Sony Cyber-shot DSC-TX55

Et stort zoomområde og masser af pixels er ikke lige det, man forventer af et lommekamera, der kun er 1,3 cm tyndt. Men nyheden fra Sony er spækket med overraskelser.

2. december 2011

En iPhone er nærmest stor og klodset ved siden af Sonys nye TX55. Et blik på specifikationerne afslører da også, at der er tale om et ekstremt lille og slankt kamera. Sony har kæmpet for hver en millimeter. Hvor næsten alle kameraer i dag bruger SD-kort, benytter TX55 et kun 12 x 16 mm stort microSD-kort. Det lyder måske besværligt, men det er kun, indtil man finder ud af, at man kan få 16 gigabytes for under 200 kroner. Og det er generelt kendetegnende for TX55. Det, der ser tvivlsomt ud fra starten, viser sig at virke godt i praksis. Et andet eksempel er det lille, fire mm tynde batteri, der rent faktisk kan levere de lovede 250 optagelser.

Bedømmelse 84%

Læs mere Læs HELE testen i Digital Foto nr. 17

Bestil DIGITAL FOTO

Konklusion

TX55 fra Sony er et slankt lommekamera, der næsten ingenting fylder, og billedkvaliteten overrasker positivt med en imponerende detaljegengivelse og udmærket farvegengivelse. Det er også et plus, at der er kraftig vidvinkel. Men vi har et alt for ringe greb om det glatte kamera, og vi savner et stativgevind.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...