Sony Ericsson C905i Cybershot

Med lanceringen af C905i Cybershot har Sony Ericsson skabt en sensationel telefon, der tager kampen op mod de mindste kompaktkameraer.

19. august 2008

Den har en opløsning på hele 8,1 mio. pixels og er dermed den stærkeste kameramobil på det danske marked.Med en så høj opløsning bør man kunne lave print i op til A3-størrelse i en hæderlig kvalitet. Telefonen har både indbygget xenonblitz, der fungerer som en rigtig kamerablitz, og ansigtsgenkendelse, hvilket er ganske nyt i mobiltelefoner. Desuden har C905i autofokus, billedstabilisering og en række programmer til billedbehandling. Et godt eksempel er SmartContrast, som sikrer en skarp og kontrastrig billedgen givelse. C905i har ikke optisk zoom, men digital zoom på hele 16x.

Spændende gps-funktioner

Ud over de fotomæssige lækkerier er C905i spækket med interessante funktioner. Her er der tale om en mobil med både Media Player og videostreaming. Bluetooth er efterhånden standard i de fleste telefoner, så det er ikke underligt, at det også findes her. Til gengæld er det nyt, at Sony Ericsson kan tilbyde Wi-Fi, så man kan overføre fotos til computeren uden kabler og ganske trådløst surfe på nettet. Det har den store fordel, at man ikke belaster sin telefonregning, da man går på nettet via sin egen trådløse internetforbindelse derhjemme og dermed ikke benytter det meget dyre mobilnet. Der er også indbygget gps, så man blandt andet kan tilføje detaljerede data om optagelsestid og -sted til sine billeder eller blot anvende den til navigation. Telefonen koster omkring 5000 kroner, så den ligger i den dyre ende af pris-skalaen. Den har en stor skærm på 2,4 tommer i hårdført mineralglas. C905i Cybershot kan fås i farverne Night Black, Ice Silver og Copper Gold. Der medfølger et stort hukommelseskort på to GB.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...