Sony Alpha 900

Sony lancerer spejlrefleks med 24,5 mio. pixels

Det nye Sony Alpha 900 byder blandt andet på en full-frame billedchip på 24 x 36 mm med EXMOR-teknologi og en opløsning på 24,5 mio. pixels.

11. september 2008

Med EXMOR-sensoren foregår støjreduktionen direkte på chippen, hvilket udover mindre støj også medfører en højere hastighed. I samspillet med den nyeste dual BIONZ-processor får man således mulighed både for et minimum af billedstøj og for at tage billeder med en hastighed på fem billeder i sekundet i fuld opløsning.

Som det første full-frame-kamera i verden er Alpha 900 udstyret med billedstabiliseringsteknologi direkte i kamerahuset. Det betyder, at du kan opnå fordelene ved billedstabilisering med alle de objektiver, der kan tilsluttes kameraet. Udover Sonys egne kan de fleste objektiver med Minoltas A-bajonet også anvendes. Dog vil objektiver lavet til digitalkameraer med brændviddeforlængelse ikke kunne udnytte den store sensor fuldt ud. I stedet beskæres billederne.

Derudover byder kameraet på forbedret autofokus, en lcd-skærm på 3,0 tommer og en høj opløsning på 922.000 pixels og Intelligent Preview - der simulerer resultatet af forskellige indstillinger af fx eksponering og hvidbalance. Kameraet har også HDMI-udgang, så man kan se sine billeder på HD-tv i højopløsning.

Den nye model har en vejledende pris på 25.000 kroner for huset alene.

Læs endnu mere om det nye EOS 50D i DIGITAL FOTO nummer 16/2009

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...