Sony optrapper krigen om full-frame

Canon og Nikon har længe givet fotoentusiasten mulighed for at købe et full-framekamera uden at skulle pantsætte huset, men nu vil Sony også lege med. Den spritnye model ligner endda på langt de fleste punkter topmodellen alpha900, men til en lavere pris.

24. september 2009

Japanske Sony retter nu et direkte angreb mod Canon EOS 5D Mark II og Nikon D700, som hidtil har været de billigste modeller på markedet med billedchips i full-frame- størrelse. Elektronikgiganten trumfer med højere opløsning til en vejledende udsalgspris på kun 18.000 kroner. Det nye Alpha850 benytter samme billedchip, med en opløsning på hele 24,6 mio. pixels, som den dyrere storebror Alpha900.

På samme vis arves de to BIONZprocessorer til at behandle de mange data, som chippen opfanger. Huset er bygget i magnesium, og alle knapper og hjul er forseglede, så kameraet modstår fugt og støv.

Autofokussen er også magen til den i Alpha900. Den har ni fokuspunkter samt yderligere ti hjælpepunkter. Der er også et system, som sørger for, at lysstærke objektiver med blænde F2.8 eller bedre har lettere ved at opnå fokus. Kameraet har Sonys D-Range Optimizer, der giver flere detaljer i både højlys og skygger. Der er også blevet plads til den såkaldte Intelligent Preview, hvor kameraet tager et billede og efterfølgende viser effekten af indstillinger som eksponering og hvidbalance, inden man skyder det endelige foto.

Man kan tage tre billeder i sekundet, hvilket er lidt mindre end hos konkurrenterne. Skærmen på 3,0 tommer med 921.600 punkter er også lånt fra storebror, men det er manglen på live view og videooptagelse også. Alpha850 sælges både som kamerahus alene og fra november med det helt nye objektiv 28-75mm F2.8 SAM til en samlet vejledende pris på 22.700 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...