Supersensor i kompaktkamera

Sigma har netop lanceret et banebrydende kompaktkamera, der som noget helt nyt anvender en billedchip af samme type som den, der er i Sigmas spejlreflekskamera SD14. Sensoren på 14,0 mio. pixels skal sikre høj billedkvalitet.

26. maj 2008

Kameraet henvender sig til professionelle fotografer eller entusiaster, som har behov for et kompaktkamera, men ikke vil gå på kompromis, når det gælder kvalitet. Sensoren, der er af typen Foveon X3, måler 2,1 x 1,4 cm og registrerer farverne rød, grøn og blå i hver eneste pixel. Det giver et billede på 4,7 mio. pixels for hver grundfarve og en samlet opløsning på tre gange så meget, hvilket er verdens højeste i et kompaktkamera.

DP1 leveres med en fast optik med en brændvidde på 16,6 mm, hvilket svarer til 28 mm. Det leder tankerne hen på Ricohs nye kamera GR DIGITAL II, der lige ledes har fravalgt zoomfunktionen. Optikken er konstrueret med seks linseelementer i optisk glas af meget høj kvalitet.

Sigma DP1 kan optage billeder i raw-format eller jpeg. Det er muligt at montere en ekstern blitz, men man kan også vælge at bruge den indbyggede blitz. Den kan indstilles til normal eller langsom synkronisering, lige som man kan indstille kompensation på blitzen. Lysmålingen kan sættes til gennemsnits-, centervægtet eller spotmåling, mens ISO kan gå op til 800.

Manuel fokusering

Kameraets autofokus benytter ni fokuspunkter, og man kan manuelt vælge det ønskede punkt, ganske som man kender det fra spejlreflekskameraer. Det kan fokusere fra 30 cm til uendeligt. Endnu en finesse, som indikerer, at kameraet henvender sig til professionelle, er muligheden for at fokusere manuelt. Der er ikke indbygget optisk søger, men man kan forstørre motivet på skærmen, mens man fokuserer, så billedet bliver skarpt.

DP1 er konstrueret i en gedigen kvalitet, som forener funktionalitet med lav vægt. Man kan vælge imellem de fem optageprogrammer automatik, programautomatik, lukkertidsprioriteret og blændeprioriteret automatik samt hel manuel betjening. Prisen for DP1 er 7195 kroner.

Læs mere om SIGMA DP1

Links

Sigma DP1

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...