Samsung WB1000

Superskærmen er tilbage

Her er et kompaktkamera med en krystalklar nyhed på bagsiden. Samsung WB1000 har nemlig en stor skærm på 3,0 tommer af den knivskarpe OLED-type.

16. april 2009

Forskellen på lcd og OLED er, at lcdskærmens pixels belyses konstant bagfra, og der slippes lys af varierende styrke og farve igennem de enkelte pixels. Sort er derfor ikke helt sort, da noget lys altid vil slippe igennem.

OLEDskærmen producerer derimod lyset i hver enkelt pixel i henholdsvis blå, rød og grøn. Det skulle give flere fordele. Kontrasten er meget høj, og farverne klare, hvilket gør det meget nemmere at se, hvad der sker på skærmen, selv i skarpt sollys. Skærme af denne type bruger også mindre strøm og er tyndere end lcd, hvilket giver mere plads til anden teknologi i kameraet.

Første gang verden så OLED på et kamera, var på Kodak EasyShare LS633, der kom frem i 2003. Dengang led OLED-teknologien desværre af, at de blå pixels døde ret hurtigt. Det er der senere kommet styr på, og med OLED skærmens mange fordele varer det nok ikke længe, før langt flere kameraer er udstyret med denne teknologi. Betragtningsvinklen er i øvrigt helt uden begrænsning.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...