Superzoom til bukselommen

Flere af de store kameraproducenter har i løbet af året været på banen med kompaktkameraer, der trods den beskedne størrelse har kunnet tilbyde et zoomområde på både 10x og 12x.

10. november 2009

Nu er Ricoh også klar med et kamera, som kan tilbyde 10,7x zoom, hvilket svarer til et brændviddeområde på 28-300 mm. CX2 bygger i store træk på den samme teknologi som CX1. Det gælder også kameraets design, der er holdt i stramme, enkle linjer, der giver en god fornemmelse af kvalitet. Kameraet er udstyret med en cmos-sensor med en opløsning på 9,3 mio. pixels og kan tage fem billeder i sekundet i bedste jpeg-opløsning. CX2 kan dog ikke optage i raw. Ønsker man at tage 30 billeder i sekundet, kan det også lade sig gøre. Her nedsættes opløsningen dog fra 9,3 mio. pixels til 2,0 mio. pixels. I tilstanden ultra- high-speed kan man sågar optage 120 billeder i sekundet i vga-opløsning.

Lav dit eget miniaturelandskab Der er mange motivprogrammer, og som noget nyt kan man vælge High-contrast B&W, som giver sorthvide billeder med en kornet eff ekt. Og synes man godt om den virkning, man kan opnå med et tilt/shift-objektiv, hvor landskaber og personer sløres selektivt, så de fremstår som en miniatureverden, kan man bruge programmet Miniaturize. CX2, som koster 2995 kroner, har kontinuerlig autofokus.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...