Superzoom til lavpris

Et avanceret kompaktkamera med kraftig zoom behøver ikke at koste en herregård. Fujifilms nyeste model tilbyder 18x zoom, HD-video og manuelle muligheder, og den koster et godt stykke under 2000 kroner.

Fujifilm har efterhånden en god tradition for at producere zoomkameraer, som er smækfyldt med funktioner og ikke nødvendigvis kræver et større indhug i pengepungen.

Den seneste model, FinePix S2500HD, har arvet nogle af de spændende muligheder, som også findes i det avancerede FinePix HS10, og det nye tilbyder endda højere opløsning. Hvor HS10 har 10,3 mio. pixels, har S2500HD 12,2 mio. pixels. Til gengæld må man nøjes med video i HD i opløsningen 1280 x 720 pixels i stedet for Full HD.

Prisen for det nye kompakte zoomkamera er da også kun 1695 kroner. For de penge får man 18x zoom, der dækker brændviddeområdet 28-504 mm, indbygget billedstabilisering i kameraet og ISO-indstilling op til 6400. Desuden kan man ud over de mange motivprogrammer vælge, om man vil benytte et lukkertidsprioriteret eller blændeprioriteret program.

Kameraet har en smart fokusfunktion, der gør det muligt at holde fokus på motiver i bevægelse, og med Instant Zoom kan man beskære billedet allerede i optagelsen, når man fotograferer på de længste brændvidder.

S2500HD har også fået indbygget ansigtsgenkendelse, og kameraet reagerer på både smil og blinkende øjne, når man fotograferer personer.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...