Test af Casio Exilim EX-FC100

Casio giver mange af konkurrenterne baghjul med deres nye kompakte model, som er hele tre gange hurtigere end markedets hurtigste spejlreflekskamera.

10. juni 2009

Casio giver mange af konkurrenterne baghjul med deres nye kompakte model, som er hele tre gange hurtigere end markedets hurtigste spejlreflekskamera. Man kan tage 30 fotos i sekundet, se dem i slowmotion og optage video i HD.

Casio lancerede tilbage i 1995 QV-10, som var verdens første digitale kompaktkamera med lcd-skærm. Nu blev det for første gang muligt at se sine billeder, umiddelbart efter at de var taget. Efter et mere stille tiår på kamerafronten er Casio i de sidste par år vågnet op til dåd med nye kompaktkameraer, som er mange gange hurtigere end mange spejlreflekskameraer.

Nyeste skud på stammen er EX-FC100, som er spækket med specifikationer, der vil gøre de andre producenter fulde af beundring. Med Pro EX-F1 har Casio før præsteret et kamera, der kunne tage 60 billeder i sekundet med en opløsning på 6,0 mio. pixels.

EX-FC100 klarer 30 billeder i sekundet med samme opløsning. Derudover kan man før optage 25 fotos, hvilket betyder, at kameraet starter optagelsen, et kort øjeblik før udløserknappen bliver trykket i bund. EX-FC100 har en opløsning på 9,1 mio. pixels og 5x optisk zoom, hvilket dækker området 37-185 mm.

Her ville vi ønske, at Casio havde brugt kræfterne på mere vidvinkel, da 37 mm er ret moderat. Omvendt giver de 185 mm mulighed for at komme tæt på motivet, som fx målet i fodboldkampens afgørende øjeblik.

Langsomme arbejdstider

Kameraets buffer kan maksimalt klare 30 billeder ad gangen, hvorfor man skal vente fire sekunder, før man igen får mulighed for at optage. Funktionen virker glimrende, og man kan næsten altid være sikker på at fange det præcise øjeblik, hvor golfkøllen rammer bolden.

Sportsfotograferne skal dog ikke sætte alt deres udstyr til salg endnu. Autofokus i EX-FC100 er desværre både ganske tøvende og upræcis, og det er svært at se, præcis hvor fokus er.

Læs resten af testen i DIGITAL FOTO nr. 9/2009

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...