Nikon COOLPIX S70

Test af Nikon COOLPIX S70

Der er strengt taget intet nyt under solen, men Nikon har fået velkendt teknologi til at klinge på en ny måde. Prisen er tilmed rigtig, og designet så fikst, at COOLPIX S70 alt i alt fremstår som et ganske cool lille kamera.

1. maj 2010

Der er strengt taget intet nyt under solen, men Nikon har fået velkendt teknologi til at klinge på en ny måde. Prisen er tilmed rigtig, og designet så fikst, at COOLPIX S70 alt i alt fremstår som et ganske cool lille kamera.

Det bliver nok aldrig nemmere at fotografere end med dette kamera. For at tage et billede med S70 skal man selvfølgelig lige huske at tænde kameraet først – det sker ved at skubbe objektivdækslet til side. Det er til at finde ud af. Derefter skal man på skærmen blot pege på den del af motivet, som skal stå skarpt. Straks fokuserer kameraet og tager billedet. Det er altså ikke engang nødvendigt at trykke på udløseren først.

Kameraet har også en klassisk udløserknap. Den er ikke lige så sjov, men er hurtigere at betjene, når det skal gå stærkt.

Optagelser bliver kun endnu nemmere af, at skærmen på 3,5 tommer er berøringsfølsom og fylder hele kameraets bagside. Den er af OLED-typen, der er et alternativ til den normale lcdskærm og spås en stor fremtid på grund af sin billedkvalitet.

Langsom zoomfunktion

På S70 er den benyttede OLEDskærm med 288.000 punkters opløsning dog lidt grov, men det er stadig nemt nok at vurdere billedernes kvalitet på den. Skærmen er virkelig god at betjene i praksis, fordi Nikon fuldstændigt har nytænkt menusystemet i forhold til fx Canon og Sony. Hvor man hos konkurrenterne skal bruge en kombination af navigationsknappen og skærmen, har Nikon optimeret indstillingerne, så de alle klares direkte på skærmen.

Den tekstbaserede del af menuen er en blanding af dansk og engelsk. Desuden er det et minus, at zoomfunktionen, der styres via ikoner på skærmen, er langsom og upræcis.

Kameraet oplades gennem usb-kablet, enten fra computeren eller via en medfølgende netadapter til usb-kablet. Ekstra batteri koster 295 kroner. Det eneste andet tilbehør er tasker. Der fås i sagens natur ikke undervandshuse til kameraer med berøringsfølsom skærm.

Objektivet tegner knivskarpt i midten på korteste brændvidde. Skarpheden falder en smule, når man zoomer ind, men er klart over middel. Vignettering og fortegning ses næsten ikke. Den indbyggede blitz har dog svært ved at lyse ud i hjørnerne på vidvinkelindstillingen.

Læs resten af testen i DIGITAL FOTO nr. 7/2010

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...