Nikon Coolpix S710

Test af Nikon Coolpix S710

Denne kompakte Nikon-nyhed byder på en tårnhøj opløsning med hele 14,5 mio. pixels. Kameraet har desuden vidvinkel ned til 28 mm og et robust design i rustfrit stål. Men kan billedkvaliteten også leve op til kameraets fine specifikationer?

20. april 2009

Med S710 kan man tage billeder, der bagefter kan blive til kæmpe plakater. Kameraet har en tårnhøj opløsning på 14,5 mio. pixels, så her er det altså ingen sag at udskrive sine billeder i formatet A3+. Det er ret imponerende, når man tager i betragtning, hvor lille og kompakt kameraet er. Materialet er rustfrit stål, og ergonomien er forbavsende god.

S710 har 3,6x optisk zoom, hvor kræfterne især lægges i vidvinkelområdet, da zoomområdet dækker 28-101 mm. Det er fint for den fotograf, der holder af landskabs- og arkitekturbilleder.

S710 kan indstilles til fuldautomatisk program, eller man kan vælge at betjene kameraet med halvautomatik eller helt manuelt. Vælger man sidste mulighed, har vi sjældent set et kompaktkamera, hvor tingene foregår så nemt og intuitivt.

Lcd-skærmen er på 3,0 tommer og har en opløsning på 230.000 pixels. Den er nem at se i både dagslys og stuebelysning.

Desværre føles ventetiden mellem billederne unødigt lang. Op til tre sekunder går der, hvis man optager i højeste jpeg-opløsning. Både billedprocessor og buffer har nemlig svært ved at håndtere alle de mange informationer, som billedfilerne rummer. Derfor burde Nikon have valgt en anden billedprocessor eller have sænket opløsningen til fx 10,0 mio. pixels.

Skuffende detaljegrad

Med den høje opløsning kan man med rette have store forventninger til billedernes detaljegrad. Her skuffer S710 en del. For selv om skarpheden er fin i billedcentrum, er billeddetaljerne uldne.

Farvegengivelsen er neutral, mens der er en tendens til overeksponering selv ved nemme motiver uden den store kontrast. Også fortegning er der en del af, hvilket til dels skyldes de 28 mm vidvinkel.

Kameraet kan tage billeder med en ISOværdi på helt op til 12.800. Men i praksis bør man ikke bruge ISOtal højere end 400, da billed støjen dukker op fra ISO 800. Benytter man ISO 1600 eller højere, tager støjreduktionen hårdt fat, hvorfor billederne bliver ret uskarpe og uden kontrast.

Læs resten af testen i DIGITAL FOTO nr. 6/2009

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...