Panasonic Lumix DMC-FZ38

Test af Panasonic Lumix DMC-FZ38

Den nye model fra Panasonic kan få selv den mest inkarnerede spejlrefleksbruger til at vakle, når feriebagagen skal pakkes. Billedkvaliteten er ganske tæt på spejlrefleksniveau, og zoomområdet er intet mindre end forrygende.

16. december 2009

Vi har set nærmere på et kompaktkamera, der byder på et usædvanlig godt objektiv. Og netop objektivet er en af de vigtigste grunde til, at vi giver en af de højeste karakterer til et kompaktkamera nogensinde.

For det første er der zoomområdet, som går fra kraftig vidvinkel på 27 mm til kraftig tele svarende til 486 mm. Det svarer til, hvad mange professionelle naturog sportsfotografer bruger. Samtidig kan man nå gennem hele zoomområdet på 2,7 sekunder, mens objektivet bevæger sig minimalt og kun ændrer længde med maksimalt to cm, når man zoomer. For det andet er der billedstabilisatoren i objektivet. Den tager ganske hårdt fat, så man kan håndholde optagelser tre til fire lukkertrin længere end normalt.

Sidst, men ikke mindst, er der billedkvaliteten. Der er ingen fortegning af se, og skarpheden holder sig flot over hele zoomområdet, selv ved fuld blænde.

Optimerer indstillinger

Objektivet bakkes godt op af en lang række glimrende automatiske funktioner. Motivprogrammerne er ganske nemme at bruge, mens en række andre funktioner skal indstilles ved tryk på knapper, der reagerer langsommere, end når man bruger et programhjul. Funktionen iA analyserer motivet og finder selvudaf,omderertaleomfx et makrobillede, en solnedgang

eller et portræt. Derefter optimerer det kameraindstillingerne præcis efter det. Den motivtype, som kameraet vælger at bruge, vises som et smart, lille ikon øverst til venstre på kameraets skærm eller søgerbillede.

Op til og med ISO 400 er billederne flotte og finkornede selv i svagt lys. Derefter træder støjreduktionen til, så et tab af små detaljer bliver mere synligt end store korn. Alt i alt er de høje ISO-værdier på linje med de bedste konkurrenter.

Læs resten af testen i DIGITAL FOTO nr. 18/2009

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...