Læs også

Samsung WB210

Test af Samsung WB5000

Her får man megazoom til minipris, der er tilmed optisk billedstabilisering, og man kan optage i raw og lave HD-video. Kameraet kan genkende familie og venner i mængden og stille skarpt på dem. Vi har prøvet nyheden fra Samsung.

15. februar 2010

Her er Samsungs første kompaktkamera med megazoom siden Pro 815, der bød på 15x zoom i 2005. I WB5000 får man 24x zoom, og objektivet ligner mistænkelig meget det, der sidder i Nikon P90 – også når man ser på kvaliteten. Ikke et ondt ord om det. Trods den benhårde konkurrence foregår der et diskret samarbejde på tværs af producenterne, præcis som det er tilfældet i fx bilindustrien. Samsungs spejlreflekser har således også en mere end overfladisk lighed med Pentax’. Nogle vil mene, det er snyd, men man kan også se det som en måde at sprede udviklingsomkostningerne og give forbrugerne et større udvalg på. For til syvende og sidst er Samsung WB5000 sit eget, og så er kameraet tilmed en smule billigere end de andre.

Opladning via pc

Batteriet lades op via et usb-stik, der med en medfølgende transformator kan sættes i en stikkontakt eller gør det muligt at oplade direkte fra computeren. Desværre holder batteriet kun til højst 180 billeder, og et ekstra koster 449 kroner. Manual og menu er på dansk, og skærmen på 3,0 tommer er, som ventet fra Samsung, god og gengiver lys og farver korrekt. Den elektroniske søger, som man bør bruge meget med denne kameratype, forskønner derimod billederne. Derfor bør man også tjekke optagelserne på skærmen. Kameraet har såvel elektronisk som optisk billedstabilisering til gavn for skarpheden. Uden at komme i nærheden af spejlrefleksniveau er autofokus hurtig og sikker, også når man benytter ansigtsgenkendelse. En stærk detalje er, at kameraet kan programmeres til at genkende bestemte ansigter og fokusere på netop dem i en større mængde.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...