Aldrende Sony Alpha390

Test af Sony Alpha390

De nye Alpha NEX-kameraer byder på cmos-sensor, ISO 12.800, syv billeder per sekund og video. Nu prøver Sony med Alpa390 at overbevise os om, at det er sagen med en gammel teknik som ccd-sensor, ISO 3200 og ingen video til næsten samme pris.

18. oktober 2010

Det var især to ting, der fik os til at falde pladask for forgængeren, Sony Alpha350, da den kom i foråret 2008. For det første havde kameraet en fleksibel skærm, som gjorde det muligt at se billedet lodret oppefra eller skråt nedefra. For det andet havde kameraet den hidtil bedste autofokus, vi endnu havde set i forbindelse med live view. Disse to funktioner findes fortsat i Alpha390. Dertil kom, at Alpha350 var et velfungerende kamera med rigtig god billedkvalitet efter datidens målestok, og at hele Sony-systemet udstrålede en ny kvalitet, selvtillid og fornyelse, der gjorde det naturligt at sammenligne det med frontløberne Canon og Nikon. Sidste år kom afløseren Alpha380. Den overraskede ved ikke kun at have uændret sensor og processor, men ligefrem at være forringet på adskillige punkter som fx svagere zoomoptik, ringere ergonomi, færre indstillingsmuligheder samt svagere blitz og batteri. Nu kommer Sony så med tredje version i form af Alpha390, der desværre i bund og grund er identisk med den forringede 380. Dog er håndgrebet, og dermed ergonomien, ført nogenlunde tilbage til niveauet på Alpha350.

Alderen tynger Den billeddannende elektronik er uændret på godt og ondt. Eksponeringen er sikker. Selv om eksponeringskompensationen er nem at gå til, er der ikke brug for den så ofte som på mange andre kameraer. Også den automatiske hvidbalance gør det godt, selv om en blanding af forskellige lyskilder kan drille. Hudtoner rammes normalt fint. Farvemætningen kan justeres op til Vivid, men det er sjældent nødvendigt.

Konklusion Alpha390 er et opkog af et to år gammel kamera, og det går ganske enkelt ikke, hvis man vil vinde respekt på et marked, hvor konkurrenterne tager tingene mere alvorligt og har reelle nyheder at vise frem.

Læs mere Læs HELE testen i Digital Foto nr. 15, som er på gaden nu.

Fakta

Kroner set til:4068 Mio. pixels:14,0 Billeder/sekund:2,5 Lcd-skærm:2,7"

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...