Under vand med ringflash

Pentax har opgraderet sit sortiment inden for robuste undervandskameraer med Optio W90. Den nye model klarer fald og kuldepåvirkning og kombinerer makrofotografering med digital zoom.

30. juni 2010

Sommeren er over os, og hvad er mere indbydende end en svømmetur bevæbnet med et undervandskamera. I forhold til forgængen Optio W80, der kunne gå ned på fem meters dybde, klarer W90 seks meter og op til to timers kontinuerlig brug. Samtidig kan modellen klare et fald på 1,2 meter takket være et nyt design.

Producenten lover også, at modellen er støvtæt og tåler kulde ned til minus ti grader. Optio W90, som koster 2499 kroner, har en opløsning på 12,1 mio. pixels og 5x zoom. Den nye funktion Digital Microscope er reelt digital zoom, som benyttes ved makrofotografering. Her er nærgrænsen blot én cm.

Kameraet har tre LED-makrolys installeret foran på objektivet. De fungerer som en slags ring?ash og oplyser motivet, så man undgår generende skygger. Funktionen er især velegnet, hvis man fx fotograferer årer på et blad eller insekter. Motivet bliver desuden lettere at se på skærmen i mørke.

ISO kan gå helt op til 6400, hvilket er rigtig smart under dårlige lysforhold. Selve skærmen er på 2,7 tommer med en opløsning på 230.000 punkter. Billedvisningen kan desuden ændres til bredformat i forholdet 16:9.

Den nye model kan genkende op til 32 ansigter på mennesker og op til tre hunde- eller katteansigter. Man kan programmere Optio W90, så lukkeren udløser, når dyret kigger mod kameraet.

Det er også muligt at optage HD-videoklip med en opløsning på 1280 x 720 pixels i formatet 16:9.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...