Sony Alpha450

Verdens bedste live view

Sony har forbedret deres live view, så man nu både får lynhurtig autofokus og kan zoome helt ind på den mindste detalje for selv at finjustere fokus via lcd-skærmen. Video er der dog stadig ikke i nyheden Alpha450.

28. januar 2010

Det geniale ved Sonys live view-system er, at det virker med fase-detektion og dermed har samme hurtige autofokus, som når man tager billeder normalt. Desværre har det haft den store ulempe, at man ikke kunne se fotos i fuld opløsning og zoome helt ind på detaljerne, fordi billedet til live view blev hentet fra en lille billedchip i søgerhuset. Det problem har Sony nu løst ved at give adgang til at benytte den rigtige billedchip til at vise live view. Det kom først i Alpha550, men nu får man også denne mulighed i den billigere nyhed Alpha450. Den har desuden arvet evnen til at forstørre 14x, så man får mulighed for at stille millimeterskarpt, når man fokuserer manuelt på selve kameraets objektiv.

Automatisk HDR

Alpha450 deler så mange detaljer med den større model, at der snarere er tale om en tvilling end om en lillebror. De har den samme billed chip på 14,0 mio. pixels af typen Exmor, som ifølge Sony giver lavere støj, og kameraet dækker da også det samme ISO område fra 200 til 12.800. Nyheden kan også tage fem billeder i sekundet og har ni fokuspunkter, ligesom lysmåling via 40 zoner går igen. Andre tvillingefunktioner er en optisk søger, der dækker 95 procent af motivet, samt et batteri, der kan klare omkring 1000 optagelser.

Den største forskel er derfor umiddelbart, at Alpha450 kun har en skærm på 2,7 tommer mod de 3,0 på den dyrere model. Det nye kamera byder også på automatisk HDR til at gengive flere detaljer i højlys og skygger ved at kombinere to eksponeringer. Desuden har modellen billedstabilisering, der sikrer skarpe fotos ved lukkertider, som er op til fire gange længere end ellers muligt. Prisen er 5400 kroner med en kit-optik på 18-55 mm, og for 7100 kroner får man også et objektiv på 55-200 mm med.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...