Verdens dyreste Leica solgt på auktion

Et Leica MP2 fra 1958 er blevet solgt for 402.000 Euro på en auktion i Wien. Beløbet svarer til cirka tre mio. danske kroner. Det er dermed det dyreste Leica, som nogensinde er blevet solgt på en auktion.

7. december 2010

Auktionsfirmaet Westlicht Photographica Auction i den østrigske hovedstad har netop afsluttet en større auktion over eftertragtede historiske kameraer. Blandt disse var et sjældent Leica MP2 fra 1958 sat på højkant. Kameraet, der kun er produceret i seks eksemplarer, er et af verdens mest eftertragtede modeller blandt kamerasamlere.

Startprisen var sat til 80.000 Euro og kameraet opnåede en salgspris, der er fem gange højere end den forventede værdi. Efter en meget hård kamp mellem to ihærdige samlere, kunne en privat asiatisk samler trække det længste strå.

På samme auktion opnåede et Nikon S2-E fra 1957 og et Nikon F3 NASA fra 1968 en salgspris på 168.000 Euro hver. Begge kameraer blev solgt til en pris, som lå ti gange over vurderingsprisen, og er ifølge Westlicht de dyreste Nikon-kameraer, som nogensinde er solgt på auktion.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...