Det nye EOS R5-kamera fra Canon

EOS R5 byder på funktioner, som hidtil kun er set hos high-end – og væsentligt dyrere – cinema-kameraer.

© Canon

Canon løfter sløret for flere detaljer om EOS R5-kameraet

Canon har offentliggjort flere specifikationer for EOS R5, der lige nu er under udvikling. Modellen bliver den første af slagsen, som har indbygget billedstabilisering i kamerahuset, og desuden får du en fremragende videoopløsning i 8K, hvilket svarer til biografkvalitet.

21. april 2020 af Christian Trant

Canon EOS R5 bliver det første systemkamera med 8K

Canon har løftet lidt mere af sløret for deres EOS R5-model, som er et spejlløst fullframe-kamera, der lige nu er under udvikling.

Canon EOS R5 er ifølge Canon blevet udviklet på baggrund af en stigende efterspørgsel hos personer, der vil have et kamera, som både kan tage fantastiske stilbilleder og højkvalitets-film, og det er, hvad Canon EOS R5 kan give dig.

Den sublime videokvalitet ses særligt i det, at modellen kommer med imponerende 8K RAW – hvilket svarer til 33 megapixel i 16:9-format. Det giver dig mulighed for at skyde videoer med en enorm detaljerigdom, som svarer til biografkvalitet.

Modellen har indbygget femaksers billedstabilisering, hvilket højner kvaliteten af dine videoer gevaldigt, og det fungerer endda sammen med den optiske stabilisering på Canons EF-objektiver.

Kameraet har desuden to kortindgange ét til CFexpress- og ét til SD-kort. På den måde omfavner Canon de personer, der kun bruger den ene eller anden korttype, selvom fremtidens hukommelseskort har vist sig at være CFexpress kortene, som er væsentligt hurtigere end selv de hurtigste SD-kort.

> Læs også: Skal jeg vælge systemkamera eller spejlreflekskamera?

Her er nogle af de funktioner, som Canon EOS R5 kommer med:

  • Dobbelte kortslots – 1x CFexpress og 1x SD UHS-II
  • 5-akset optisk IBIS (In-Body Image Stabilizer) / muliggør kombination af objektivets IS og kameraets indbyggede billedstabilisator
  • 8K RAW –Canon EOS R5 bliver dermed det første systemkamera med bedre video end 4K- og 6K-kameraer.

Læs meget mere omkring kameraets specifikationer her.

Det nye EOS R5-kamera fra Canon

Canon EOS R5 vil, som det første systemkamera i verden, kunne tilbyde video i 8K-opløsning, hvilket svarer til biografkvalitet. 

© Canon

Nyt kamera til film- og broadcastbranchen

Og der er mere nyt fra Canon. 

EOS C300 Mark III er Canons næstegenerations Cinema EOS system-kamera, der kommer med en ny Super 35mm 4K CMOS DGO (Dual Gain Output)-sensor, et modulopbygget design og muligheden for at optage i flere formater. 

Canon løfter også sløret for CN10X25 IAS S, som er et alsidigt, 8K-kompatibelt, 10x CINE-SERVO-zoom med et exceptionelt stort brændviddeområde på 25mm-250mm. 

Læs mere om kameraet her.

> Læs også: Her er de bedste kameraer lige nu

 EOS C300 Mark III har et modulopbygget design, og kameraet giver dig muligheden for at optage i flere formater. 

© Canon

Nyt objektiv til broadcast-studier

Canon har også annonceret udvidelsen af deres udvalg af kraftfulde og effektive 2/3" 4K-broadcast-objektiver med det kompakte og lette CJ18ex7.6B KASE. 

Broadcast-zoomobjektivet på 2/3", tilbyder 4K og en alsidig 18x zoom med et brændviddeområde på 7,6mm-137mm og en utrolig høj optisk ydelse. 

Læs mere om objektivet her.

> Læs også: Det betyder blændeværdierne på dit objektiv

CJ18ex7.6B KASE

Ved hjælp af et nyt, smart design uden extender er dette broadcast-objektiv mindre og lettere, hvilket er ideelt til studioproduktioner, hvor der ikke kræves store zoomområder.

© Canon

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...