Billedet af unge piger med spiseforstyrrelser er taget af fotograf og fotojournalist Marie Hald, der er blevet udpeget som et af de unge talenter i World Press' talentprogram '6x6 Global Talent Program'.

Billedet her er fra fotoserien 'The Girls from Malawa' og er taget på et behandlingscenter for spiseforstyrrelser i Polen. Fotografen, danske Marie Hald, er blevet udpeget som et af de unge talenter i World Press' talentprogram '6x6 Global Talent Program'. 

© Marie Hald

Dansk og finsk fotograf i World Press-talentprogram

Danske Marie Hald og finske Esa Ylijääskö er blandt de unge fotografer, som World Press Photo har håndplukket til sit verdensomspændende talentprogram.

Det kan være svært at slå igennem som ung fotograf i en verden, hvor der bliver taget millioner af billeder hver eneste dag.

Organisationen World Press Photo Foundation vil derfor støtte den nye generation af fotografer og fotojournalister ved at løfte dem ud i lyset med talentprogrammet '6x6 Global Talent Program'.

Her vil seks talenter fra seks forskellige regioner få mulighed for at få deres billeder udstillet på fotofestivaler og i gallerier rundt omkring i verden. 

Fælles for de udvalgte er, at de besidder et særligt talent, men endnu ikke har opnået international anerkendelse. 

To skandinaviske fotografer blandt de seks

Blandt de seks fotografer i den europæiske pulje, der blev valgt ud af 95 nominerede, er danske Marie Hald og finske Esa Ylijääskö. 

Marie Hald blev udpeget på baggrund af sit arbejde med at fotografere unge, undervægtige kvinder. 

Søren Pagter, der er leder af fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, siger: 

"Marie Halds arbejde er meget intimt og personligt, både hendes reportager og portrætter. Selvom hun har vundet priser, og hendes arbejde er blevet udgivet og udstillet, fortjener hun en større anerkendelse for at sætte fokus på vigtige kønsaspekter.

Om den finske fotograf Esa Ylijääskö, siger den spanske fotograf Sebastián Liste:

"Da jeg mødte ham første gang, opdagede jeg med det samme, at han havde en anderledes stemme, en unik måde at se verden på og fortælle historier gennem billeder. Udholdenheden, tålmodigheden og ømheden i hans tilgang er en sjældenhed i denne branche."

I november sidste år og marts i år blev talenterne fra Sydøstasien og Oceanien samt Sydamerika udvalgt, og i løbet af de kommende måneder vil talenterne fra Afrika blive fundet.

> Læs alt om World Press Photo her 

Priser til Danmark, Sverige og Norge

I april blev vinderne af den prestigefyldte konkurrence World Press Photo fundet. 

Der var både en dansker, en nordmand og to svenskere blandt tredjepladserne i de forskellige kategorier. 

Du kan se alle billederne her

På hjemmesiden kan du også tjekke kalenderen og se, hvor og hvornår du kan opleve World Press Photo-udstillingen.

> Prøv to numre af Digital FOTO og få vores nye kursusbog til billedbehandling med 100 tips og kurser til Photoshop, Lightroom og Elements for kun 49 kroner. Se tilbuddet her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...