MIkkel Beiter Sony World Photography Awards.
I front

Den unge danske fotograf, Mikkel Beiter, har vundet to flotte priser ved en af verdens største fotokonkurrencer, Sony World Photography Awards.

© Mikkel Beiter

Dansker vinder to store priser til Sony World Photography Awards 2018

Blandt hundredtusinder af billeder i en af verdens største konkurrencer, Sony World Photography Awards, kan en ung dansker pryde sig med hele to fornemme priser.

20. marts 2018 af Louise Hagemann

30-årige Mikkel Beiter fra København kan i dag juble ekstra meget. Han har nemlig vundet to flotte priser ved Sony World Photography Awards.

Med sit rene, smukke billede fra Lofoten i Norgen, Shapes of Lofoten, er Mikkel Beiter først og fremmest af en professionel jury udråbt som vinder i Rejse-kategorien i den åbne konkurrence.

Desuden er billedet kåret som det bedste danske bidrag på tværs af alle ti åbne kategorier, hvilket resulterer i prisen “Denmark National Award".

Kort om konkurrencen

Sony World Photography Awards er en af de største fotokonkurrencer i verden, og priserne bliver fordelt i følgende opdelinger og kategorier:

  • Professionel: 10 kategorier.
  • Åben: 10 kategorier. Herunder en national pris for hvert deltagende land.
  • Ungdom: Fotografer mellem 12 og 19 år.
  • Studerende: For fotografistuderende.

De øvrige vindere kåres 19. april 2018.

Der åbnes for bidrag til Sony World Photography Awards 2019 den 1. juni 2018.

Hytte foran sneklædte bjerge i Lofoten Sony World Photography Awards.
Vinderskud

Den skarpe komposition fra en lille norsk ø skaffede fotografen to flotte priser ved Sony World Photography Awards.

© Mikkel Beiter, Denmark, Winner, Open Travel and Denmark National Award, 2018 Sony World Photography Awards

Vejen til at blive professionel

Vinderbilledet er taget på den lille ø Sakrisøya i øgruppen Lofoten i Norge.

“Det smukke bjerg i baggrunden har næsten samme form som taget på hytten, og den gule farve står i flot kontrast til de sneklædte bjerge. Jeg har fjernet en lille hytte i venstre side i redigeringen, og farver, kontrast og skarphed er justeret i Lightroom og Photoshop," fortæller Mikkel Beiter, som selvfølgelig er glad og beæret over priserne.

“Jeg håber, det kan være med til at gøre min drøm om at blive fotograf på fuld tid til virkelighed," siger fotografen, der til daglig arbejder som it-konsulent.

Mikkel Beiter er i øvrigt langt fra ukendt i Digital FOTOs univers, hvor læserne flere gange har kunnet nyde hans billeder i Månedens Læserskud som her, ligesom han var at finde i top fem i Nordisk Talent Award 2017.

Rekordmange deltagere i konkurrencen

Den danske fotograf kan glæde sig til nyt fotoudstyr fra Sony, og hans billede vil blive udstillet i London fra den 20. april til den 6. maj. Desuden skal billedet nu konkurrere mod vinderne i de ni andre kategorier i den åbne konkurrence om at blive “Open Photographer of the Year".

I årets udgave af Sony World Photography Awards er der kommet hele 320.000 bidrag fra flere end 200 lande, hvilket er rekordhøjt i den 11. udgave af konkurrencen.

Den 19. april afsløres den samlede vinder og vinderne i de professionelle kategorier.

> Har du taget et flot billede? Så deltag i vores fotokonkurrencer lige her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...