Thomas Nielsen fodboldfans
© Thomas Nielsen, Denmark, Shortlist, Professional, Sport (Professional competition), 2019 Sony World Photography Awards

Dansker vinder tredjeplads i stor fotokonkurrence

Danske Thomas Nielsen har fået en tredjeplads i den prestigefyldte fotokonkurrence Sony World Photography Awards i sportskategorien med billedserien, The Big Score.

18. april 2019 af Jeppe Vestergaard Jensen

Dokumentarfotografen og underviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Thomas Nielsen har fået en tredjeplads i Sony World Photography Awards.

Han har fået sin topplacering i sportskategorien med fotoserien The Big Score. Serien dokumenterer fankulturen i England.

Billederne viser fans og kulturen omkring sport, men som noget særligt indeholder billedserien ikke et eneste billede af sportsudøvere.

- Jeg blev rigtig glad og stolt, da jeg fandt ud af, at jeg var finalist i år. Det er meget tilfredsstillende at se historien nå et større publikum og vise verden, at fankultur er forankret gennem flere generationer. Jeg er glad for, at folk i hele verden kommer til at møde de her herlige og passionerede britiske fodboldfans, fortæller Thomas Nielsen.

> Se flere fantastiske billeder af finalisterne i konkurrencen her

Rekord mange deltagere

I år har der været deltagere fra 195 lande, som i alt har indsendt 326.000 billeder, hvilket er en ny rekord for konkurrencen.

Til at bedømme billederne sidder en professionel jury. Denne jury med formand Mike Trow har også bedømt Thomas Nielsens fotoserie.

- Fraværet af sport i billederne viser, at du ved, det er spændende, og at sportens følelser kommer igennem. Billederne er ret smarte, ret direkte, og de handler ikke om at tage smukke billeder, de handler om følelsen af mennesker, der er sammen. Fodboldfans er stammefolk, som man ser i billederne. Serien viser sportens energ, men uden at vise sporten. Det var et åbentlys valg for juryen, fortæller Mike Trow.

> Se resten af Thomas Nielsens billedserie The Big Score her

Thomas Nielsen fodboldfans

Thomas Nielsen fortæller: "Udenfor The Griffin, en af de fire pubs der omkredser stadion, jubler Readings fans. Med et slutresultat på 2-2 er det dem, der har noget at fejre, selvom det er gået ned ad bakke siden fodboldklubben mellem 2006 og 2008 havde to sæsoner i Premier League."

© Thomas Nielsen, Denmark, Shortlist, Professional, Sport (Professional competition), 2019 Sony World Photography Awards
Thomas Nielsen The Big Score
© Thomas Nielsen

Giraf vinder den danske kategori

Tidligere på året blev alle vinderne af landekategorierne kåret. Her har enhver haft mulighed for at indsende billeder, som derefter er blevet bedømt.

Vinderen fra Danmark blev Inger Rønnenfelt, som har fotografet en ung giraf i Københavns Zoo.

Inger Rønnenfelt: "Billedet er taget i Københavns Zoo, hvor en ung giraf kom op til mig og viste sin hals som i en yndefuld og smuk dans.

© Inger Rønnenfelt, Denmark, 1st Place, National Awards, 2019 Sony World Photography Awards

Vindere fra hele norden

I hvert deltagende land findes der en samlet vinder af de indsendte fotos.

Vi har samlet nogle af de mest interessante vindere, der har vundet deres landekategori ligesom danske Inger Rønnenfelt.

> Se billederne her

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...