fotokonkurrencer
På pletten

Lad dine bedste pletskud få en chance for at høste hæder i en af de mange fotokonkurrencer, der findes.

Her er 10 spændende fotokonkurrencer du kan deltage i

Jo flere billeder du tager, jo flere pletskud kommer der også i kassen. Her er 10 bud på fotokonkurrencer, du måske ikke allerede kendte, og som kan give dine bedste skud liv uden for hukommelseskortet.

8. februar 2021 af Louise Hagemann

Som fotograf samler man på pletskud, og de bedste af de bedste har man ofte lyst til at dele med andre – og måske endda få andres mening om.

Derfor får du her ti gode bud på konkurrencer, du kan deltage i med dine stærkeste billeder. Mange af dem er gratis eller koster kun et lille deltagergebyr, og der er lækre præmier på spil. 

1. ViewBug

Den store online fotoplatform, ViewBug, byder på et væld af konkurrencer. 

Faktisk kommer der 20 nye på hver måned, og der er mange forskellige temaer at gå på jagt i. Der er flere forskellige præmier, blandt andet kameraer.

Professionelle fotografer bedømmer de mange billeder, der strømmer ind – lige nu er der i alt mere end 50 mio. billeder på siden.

Siden er også god til at samle inspiration. Du kan stemme på dine favoritter og gemme billeder, der inspirerer dig.

Pris: Gratis

Deadline: Løbende

> Find konkurrencen her.

2. National Geographic 'Your Shot'

Billede af glade børn med paraplyer på Bali

Både flotte ferieskud og billeder fra dit lokalområde kan sendes ind til National Geographics konkurrence.

© Shutterstock

National Geographic er kendt for sine fantastiske fotografer og imponerende billeder fra hele verden, og de afholder også hvert år den prestigefulde konkurrence "Travel Photographer of the Year".

Du kan dog også løbende sende dine billeder ind til konkurrencen “Your shot", der foregår på Instagram. Du deltager ved at hashtagge dine billeder #YourShotPhotographer.

Hvis dit billede bliver udvalgt, vises det til de 5,2 mio. mennesker, der følger profilen @natgeoyourshot, og det kan betyde, at din følgerskare får et ordentligt nøk opad.

Pris: Gratis

Deadline: Løbende

> Se alle tidligere udvalgte billeder her. 

3. CEWE Photo Award

Du plejer måske at bestille din fotobog med alle familiebillederne hos CEWE, men du kan altså også vinde præmier for svimlende 186.000 kroner, hvis dit billede ryger til tops i den årlige fotokonkurrence. 

Fotokonkurrencen er én af verdens største, og hvis dit billede bare klarer den til top 1000, er du sikret et gavekort til CEWEs store udvalg af fotobøger, kalendere, musemåtter, kopper, og meget mere. 

Pris: Gratis

Deadline: 31. maj 2021

> Find konkurrencen her

4. European Treasures of Nature

Billede af ulv i nordisk landskab

Der er 12 priser på højkant i EuroNaturs konkurrence, der skal skabe fokus på de mange sider af Europas vilde natur. 

© Shutterstock

For 28. år i træk afholder fonden EuroNatur, der arbejder for naturbevarelse i Europa, sin store fotokonkurrence, hvor hovedpræmien er over 10.000 kroner.

Du kan sende op til tre billeder ind, og vinder dit billede, vil det blive trykt i EuroNaturs store vægkalender, udgivet i EuroNaturs magasin og på deres hjemmeside.

Pris: Gratis

Deadline: 31. marts 2021

> Find konkurrencen her.

5. Golden Turtle

Denne konkurrence er lidt anderledes end så mange andre – her har du nemlig chancen for at blive udstillet på Wildlife Festival i Moskva og andre steder i Rusland, ligesom du kan vinde kontante præmier på op til 12.000 kroner. 

Det overordnede tema er wildlife og natur, men der er mange nytænkende kategorier i konkurrencen, blandt andet “nye teknologier i wildlife-fotografi" og "mennesker og natur".

Pris: Gratis
Deadline: 28. februar 2021

> Find konkurrencen her

6. Red Bull Illume

Billede af mountainbikerytter i sø i modlys

Der er mange forskellige kategorier i Red Bulls konkurrence, og du kan fx også indsende billeder, du har taget med mobilen. 

© Shutterstock

Ud over at producere energidrikke står Red Bull også for verdens største actionfotokonkurrence, som åbner for indsendelse af bidrag den 1. marts 2021.

Et dommerpanel bestående af 50 eksperter vil udvælge én vinder i hver af de i alt 11 kategorier og én overordnet vinder.

Sidste år var præmierne samlet set på over 100.000 euro, så hvis du har taget nogle hæsblæsende skud med dit GoPro det seneste år, så er det altså bare om at få dem afsted.

Pris: Gratis

Deadline: 31. juli 2021

> Find konkurrencen her.

7. Astronomy Photographer of the Year

Har du taget et pletskud af Mælkevejen, fuldmånen, nordlyset, eller noget andet på nattehimlen? Så kan du vinde præmier på op til 85.000 kroner i denne konkurrence.

Ud over en kontant præmie vil den fotograf, der bliver kåret som årets astrofotograf, få et års abonnement på magasinet BBC Sky at Night, og vinderbilledet vil blive udstillet på National Maritime Museum i London. 

Der er et lille gebyr ved indsendelse, men så kan du også deltage med op til ti billeder. 

Pris: 85 kr.

Deadline: 5. marts 2021

> Find konkurrencen her.

8. MonoVisions Photography Awards

Billede af mennesker med paraplyer

Uanset om din styrke er landskabsbilleder, gadefotos, portrætter eller noget fjerde, har du en chance i denne konkurrence. De skal bare være i sort/hvid. 

© Shutterstock

I Monovisions Photography Awards kåres de bedste sort-hvid-billeder, og der er priser indenfor en lang række kategorier lige gadefotografi til boudoir.

Alle kan deltage, og der er kontante præmier på op til 18.000 kroner til både det bedste billede og den bedste billedserie.

Det koster lidt at deltage, men til gengæld får alle vindere udover præmien et fint diplom – lige til at printe ud eller smide på hjemmesiden.

Pris: 150 kr.

Deadline: 16. maj 2021

> Find konkurrencen her

9. Iphone Photography Awards

Mange af os går rundt med mobiler, hvis kameraruller er fyldte med pletskud – for det er jo dét kamera, vi oftest har på os.

Er du glad for at fotografere med mobilen, og er din mobil en iPhone, så er her konkurrencen for dig.

Det koster cirka 33 kroner at indsende ét billede og 77 kroner at indsende tre, og er du klar til at betale, så kan du indsende helt op til 50 billeder.

Hovedpræmien er endnu ikke blevet offentliggjort, men alle vinderne af de 16 kategorier vil få en ret særpræget præmie – en guldbar fra en respekteret guldmine.

Pris: Fra 33 kr.

Deadline: 31. marts 2021

> Find konkurrencen her.

10. Vores helt egen

Og så lige en enkelt, du måske godt kender i forvejen; nemlig Digital FOTOs egen fotokonkurrence.

Deltag med dine flotteste billeder (maks. tre per mand/kvinde per måned), og skriv et par linjer om, hvordan du tog billedet, eller hvad dine tanker bag motivet var.

De bedste pletskud kommer i bladet, og hver gang kårer vi ét af dem som månedens læserskud, som får hele to sider.

Du kan se tidligere vinderbilleder her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...